Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečený králík se slaninou

4 porce
do 1,5 hodiny
Pečený králík se slaninou
Pečený králík se slaninou Autor: L. A. CREATIVE FOOD
Tahle lahůdka venkovských hospodářství se uplatní i na nejvybranějším menu. Zvlášť na tom velikonočním...
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Králíka naporcujte, opláchněte a osušte. Obalte ho plátky slaniny nebo slaninu nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Maso nechte ze všech stran opéct, pak k němu přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolte a opepřete.
  2. Teplotu trouby snižte na 170 °C, králíka přikryjte a pečte asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelejte vypečenou šťávou.
  3. Ke konci pečení pekáč odkryjte a nechte maso trochu zezlátnout. Opláchnutý špenát vsypte na rozpuštěné máslo, trochu osolte a krátce poduste – nechte špenát jen trochu zavadnout. Dochuťte ho solí, pepřem a případně rozdrceným česnekem.
  4. Králíka podávejte se špenátem, vařenými bramborami, noky či bramborovými knedlíky.
Reklama

Pečený králík se slaninou  Foto:

Pečený králík se slaninou, foto: L. A. CREATIVE FOOD

Další originální velikonoční recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama