Horácké knedlíky
- brambory 1.5 kg
- hrubá mouka 350 g
- rohlík 6 ks
Horácké knedlíky
Head
- sladká paprika
- bobkový list 10 ks
- nové koření 10 kuliček
- černý pepř
- olej
Postup přípravy
Očištěná králičí stehna prošpikujeme kousky slaniny, špeku, poloviny česneku (nejlépe ve tvaru klínků), osolíme, posypeme paprikou, pepřem, přidáme nové koření, bobkový list a poklademe maso na pekáč, kde máme připravenou na kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou oleje. Zbytek koření, špek a slaninu přidáme na maso a kolem něj. Pečeme cca 2-3 hodiny při teplotě 170 stupňů, občas podlijeme vodou.
Zelí vložíme do hrnce, přidáme trochu vody, sůl, kmín a dusíme asi 15 minut, ke konci přidáme dle chuti cukr a lžíci jíšky.
Knedlíky: uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, dvě vejce, mouku, mléko, sůl, nasekanou petrželku. Z těsta uválíme asi pěticentimetrové koule, které vložíme do vroucí vody a vaříme asičtvrt hodiny. Hotové knedlíky je možné před servírováním potřít rozehřátým máslem, budou se lesknout.
Pečeného králíka se zelím a knedlíky zalijeme při podávání výpekem z masa.