Svatava Vašková / Coolinářka

Pečený čaj ze směsi mraženého a čerstvého ovoce

Moje hodnocení
2x

Když se rozhodnete pro vlastní pečený čaj, máte se rozhodně na co těšit! Provoní byt, krásně zahřeje a připravíte ho naprosto bez problémů.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Směs mraženého ovoce (višně, maliny, jahody a černý a červený rybíz), ale klidně můžete přidat i nakrájené měsíčky pomerančů nebo jablek, dejte do pekáče spolu s cukrem, na plátky nakrájenými citrony (ty zbavte pecek) a kořením.
  2. Pečte na 180 °C asi 50 minut pod alobalem. Ovoce krásně pustí šťávu. Občas promíchejte, aby se ovoce nezačalo připalovat.
  3. Po upečení vyndejte plátky citronů a celé koření a pečený čaj nalijte do uzavíratelných skleniček. Při podávání zalijte v hrníčku pár lžic směsi horkou vodou.

Hodil by se vám spíš tip na koktejl pro nadcházející novoroční oslavy? Mrkněte na tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Mojito

Nebo tu pro vás máme videorecept na vaječný likér, pokud vám došly zásoby.

Kompletní recept najdete ZDE: Vaječný likér s vanilkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty