Suroviny
- mražené ovoce 500 g
- čerstvé ovoce cca 200–300 g
- citrony 2 ks
- cukr krupice 400 g
- celá skořice 3 svitky
- badyán 5 celých ks
- hřebíček 1 lžička
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Směs mraženého ovoce (višně, maliny, jahody a černý a červený rybíz), ale klidně můžete přidat i nakrájené měsíčky pomerančů nebo jablek, dejte do pekáče spolu s cukrem, na plátky nakrájenými citrony (ty zbavte pecek) a kořením.
- Pečte na 180 °C asi 50 minut pod alobalem. Ovoce krásně pustí šťávu. Občas promíchejte, aby se ovoce nezačalo připalovat.
- Po upečení vyndejte plátky citronů a celé koření a pečený čaj nalijte do uzavíratelných skleniček. Při podávání zalijte v hrníčku pár lžic směsi horkou vodou.
Hodil by se vám spíš tip na koktejl pro nadcházející novoroční oslavy? Mrkněte na tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Mojito
Nebo tu pro vás máme videorecept na vaječný likér, pokud vám došly zásoby.
Kompletní recept najdete ZDE: Vaječný likér s vanilkou