Karlovarský knedlík
Postup přípravy
- Jablíčka a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Kachnu osolíme, okmínujeme a opepříme. Do pekáče dáme nejdříve sádlo, poté jablka, na ně cibuli a nakonec kachnu.
- Zakryjeme alobalem a pečeme 2-3 hodiny na 150 stupňů C. Na konci pečení odkryjeme alobal, kachnu potřeme medem, teplotu zvýšíme na 200 stupňů C a dopečeme 10 -15 minut.
Karlovarský knedlík
- Zvlášť si ušleháme bílky a zvlášť žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Do vyšlehaných žloutků přidáme mouku, sníh z bílků a vše promícháme s rohlíky, nakonec přidáme čerstvou posekanou petržel a osolíme.
- Zabalíme do potravinové fólie, na obou stranách uděláme uzel. Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany. Po uvaření ihned sundáme fólii, necháme trošku vychladnout a slabounce potřeme olejem.
Červené zelí
- Zelí povaříme, dochutíme solí, pepřem, kmínem, bobkovým listem.
- Nakonec zahustíme hladkou moukou s vodou.
Autor receptu: Nikola Kanalosová