Čatní
- švestky 300 g
Bylinkové máslo
- bylinky 1 dávka
Čatní
- víno 100 ml
Nakládaný čerstvý sýr s bylinkami
- bylinky 1 dávka
Paštika
- šunka 150 g
Bylinkové máslo
- pepř 1 špetka
Nakládaný čerstvý sýr s bylinkami
- citronová šťáva 1 dávka
Paštika
- koňak 50 ml
Nakládaný čerstvý sýr s bylinkami
- hořčice 1 dávka
Paštika
- tymián 1 špetka
- olivový olej 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1.Paštika:Kuřecí maso a polovinu panenky nakrájené na kousky rozmixujeme spolu s koňakem, bílky a smetanou.Na malé kousky nakrájená játra osmahneme na kapce olivového oleje.Polovinu osmahnutých jater přidáme do mixéru a rozmixujeme se zbytkem směsi. Do druhé poloviny jater přidáme šunku opečenou na kostičky, ale již nemixujeme. Formu si vyložíme plátky schwarzwaldské šunky, aby se z části navzájem překrývaly.Naplníme směsí a vršek zakryjeme přeloženými plátky šunky.Pečeme na 120°C asi 50 minut.
2. Čatní: Vypeckované švestky vaříme se všemi ingrediencemi do té doby, než se tekutiny vypaří a vznikne hustší směs.Necháme vychladnout a nalijeme do sklenice.
3. Bylinkové máslíčko: Uvedené ingredience vyšleháme s povoleným máslem. Směs připravíme do mističek a dáme ztuhnout do lednice.
4. Nakládaný čerstvý sýr s bylinkami a ořechy: Sýry naložíme do nálevu smíchaného z oleje, bylinek, česneku, citronové šťávy a pepře. Necháme marinovat několik dnů. Servírujeme s rucolou a zálivkou z medu, hořčice a olivového oleje. Na závěr posypeme ořechy.
Voňavá bylinková kanapka& schwarzwaldská švestkapostup:1. Pomazánku připravíme smícháním sýru, nastrouhaného česneku a bylinek, opepříme. Krekry ozdobíme našlehanou pomazánkou a květinkou šunky, kterou vykrojíme pomocí formičky na cukroví.2. Sušené švestky obalíme proužkem šunky a propíchneme párátkem.Dáme je na 15–20 minut péct na 180°C do trouby, až se špek ze šunky vypeče a závitky budou křupavé.