Suroviny
- strouhanka 250 g
- parmezán 250 g
- hladká mouka 50 g
- vejce 5 kusů
- skořice 1 špetka
- sůl 1 špetka
- slávky 1 dávka
- kalamáry 1 dávka
- rajče 1 balení
- rukola 1 balení
- parmezán 1 dávka
- česnek 1 dávka
Postup přípravy
Příprava:
Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby.
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme.
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.
Ze strouhanky, parmazánu, mouky, skořice, vajec, citronové kůry a soli vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme pomocí lisu malé nudličky, které uvaříme v osolené vodě. Trvá to pouze pár minut.V pánvi na oleji a česneku povaříme slávky. Přidáme bílé víno a necháme redukovat pod pokličkou. Po otevření mušlí přidáme do pánve malé kalamáry a rajčata. Smícháme s uvařenými nudličkami, vhodíme nasekanou petrželku, zakápneme olejem. Při servírování ozdobíme rukolou a strouhaným parmazánem.