Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Škvarkový koláč s povidly

do 1 hodiny
Škvarkový koláč s povidly
Škvarkový koláč s povidly Autor: Slepičárna blog
Těsto na koláč, ve kterém najdete škvarky? Ano, i takto se peče tradiční český moučník, ve kterém zužitkujete voňavá povidla. Nebojte se toho!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pomelte škvarky na tzv. pastu. Přendejte je do mísy, přidejte máslo, může být vytažené z ledničky, skořici, cukry a 350 g mouky.
  2. Prsty propracujte těsto, můžete i v robotu, ale pokud pracujete rukama, můžete ze směsi vytáhnout tvrdé kousky škvarků, které by vám mohly v koláči vylámat zuby.
  3. Až budete mít tzv. drobenku, přidejte prášek do pečiva, vejce a mléko. Znovu propracujte. Pokud je těsto tekuté, přidejte ještě trošku mouky a znovu propracujte. Já si těsto přendávám na pomoučenou plochu a ještě ho zapracuju rukama.
  4. Hotové těsto, které vypadá jako linecké, přendejte do potravinářského sáčku a dejte na hodinu do ledničky odpočinout.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte olejem a vysypte polohrubou moukou. Těsto si rozdělte na jednu větší a jednu menší část. Tu větší vyválejte a přendej do formy.
  6. Vidličkou propíchejte těsto. Vrchní část, až na okraje, pomažte vrstvou povidel.
  7. Z té menší části odebírejte kousky těsta a ty uválejte v tenčí „hady“. Ty pak skládejte na koláč do tvaru mřížky.
  8. Koláč pečte v troubě dozlatova, trvá to asi 30 minut. Nechte ho vychladnout na mřížce a pak krájejte.
Reklama
Škvarkový koláč s povidly
Škvarkový koláč s povidly
Slepičárna blog

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Sladké , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama