Omeleta
- Vejce 6 ks
- Mléko 30 ml
- Máslo 50 ml
Náplň
- cibule, oloupaná a nakrájená najemno 1 ks
- žampiony, očištěné a nakrájené 250 g
- hladká mouka 1 vrchovatá lžíce
- plnotučné mléko nebo 12% smetana 350 ml
- čerstvý špenát 300 g
- feta, rozdrobená 100 g
Postup přípravy
- Na omelety vyšlehejte vejce s mlékem. Ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte trochu másla na nepřilnavé pánvi. Vlijte ¼ vaječné směsi a rychle ji krouživým pohybem rozprostřete po celé ploše a opékejte, dokud nebude hotová. Potom ji vyndejte z pánve a přikryjte fólií, aby nevychladla, zatímco budete dělat další tři.
- Na náplň rozpusťte zbývající máslo a opečte na něm cibuli a houby, dokud nezměknou. Vmíchejte mouku. Postupně přidávejte mléko a stále míchejte. Pár minut nechte povařit.
- Přidejte špenát a přikryjte pokličkou. Na mírném ohni vařte pár minut, dokud nebude špenát měkký. Vmíchejte fetu. Náplň naneste na každou omeletu, stočte ji a podávejte.
- PRIMA TIP: Stejnou náplň můžete použít i do palačinek.