návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu

Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu
Autor: TZ Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu
Máme tu další do série našeho Mixéru! Tentokrát jsme vybrali tři novinky přímo z podniků a jednu, pro kterou si můžete zaběhnout přímo do obchodu. Vybere si zde milovník asijské kuchyně, české i světové gastronomie. Zkrátka značka ideál. ;)
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Jak se vaří v Krkonoších

Moderní pokrmy dotažené do posledních detailů, taková je kuchařská vizitka Michala Húska, který dostal na starosti kuchyni ambiciózní restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně. Hoteliéři ze skupiny Asten Hotels mu navíc vytyčili poměrně jasný cíl. Během několika let vybudovat nejlepší podnik v celých Krkonoších.

Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu
Autor: TZ Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu

„Zásadní je pro nás přístup k surovině, kterou chceme našim hostům nabídnout v překvapivé a chuťově nezapomenutelné podobě. Lososového pstruha s pažitkovou omáčkou, loupanou plec s paprikou plněnou pohankou či moderně prezentovanou zvěřinu,“ vypočítává Michal Húsek některé ze svých specialit, které samozřejmě striktně dodržují dnešní mantru šéfkuchařů a jsou tudíž připravené ze sezónních produktů od místních farmářů. Přestože názvy či popisy některých jeho jídel vypadají prostě, je za nimi spousta poctivé kuchařské práce.

Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu 2
Autor: TZ Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu 2

Chuť Asie

Jste závislí na asijské kuchyni? Pak vás bezpochyby nadchne nová limitovaná edice Dobrého stravování Asia Style, která je dostupná v Kauflandu. Ready to Eat pokrmy připravila česká značka Dobré stravování s největší péčí, bez konzervantů, umělých barviv a z vybraných surovin tak, abyste si dopřáli maximální gastronomický zážitek, aniž byste museli vyrazit do restaurace. Vyzkoušejte třeba THAI YELLOW CURRY, které vás pěkně zahřeje. Chcete-li posílit žaludek například po bujarém večírku, mějte v lednici připravené PHO-BO. Vyhlášený vietnamský hovězí vývar s rýžovými nudlemi je to, co zmožené tělo postaví na nohy.

Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu
Autor: TZ Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu

Nová restaurace Bockem přidává degustační večeře

V útulné restauraci Bockem na pražském Smíchově je možné začít den poklidnou, chuťově skvěle vyváženou snídaní a zakončit jej neméně vydařenou večeří. Tým pod vedením šéfkuchaře Ondřeje Kynčla totiž od října rozšířil menu o páteční a sobotní večerní degustace! Snídaně zahrnují tři chody a večeře chodů sedm – všechny jsou promyšleně propojeny, ale zároveň každý z nich evokuje svébytný zážitek.

V jednom z chodů se tak sešla hruška a foie gras zauzené na stole přímo před zákazníkem, v dalším kachna, houby a jablko nebo červená řepa, ostružiny, borůvky, oplatka z vinného octa a vanilka… O symbolickou sladkou tečku se společně postarají mák s vanilkou a višní. S pokrmy jsou v oboustranně funkční harmonii párována vína a zdejší domácí nealkoholické nápoje.

Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu
Autor: TZ Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu

Podzimní menu restaurace Triton

Podzim je pro milovníky jídla nejkrásnějším obdobím. Dozrávají dýně i kaštany, k dispozici jsou čerstvé houby, přichází první zvěřina. A právě tyto tradiční chutě zařadil na své nové menu také šéfkuchař restaurace Triton Tomáš Horák, jehož vybroušené speciality nabízejí opulentní vizuální i chuťové zážitky.

Na co se můžeme těšit? Jedním z velkých hitů podzimního menu bude pomalu pečený hřbet z kamzíka s prachem ze hřibů a omáčkou z lišek. Své příznivce si ovšem jistě získají také brambory pečené v popelu servírované s Lardo špekem, cibulovou marmeládou a uzenou šlehačkou, které jsou vzdálenou připomínkou starých českých zvyků. Mezi předkrmy zazáří delikátní maso uzeného úhoře podávané s kaviárem a šafránem, stejně jako svěží sashimi z kranase japonského, který patří k nejoblíbenějším rybám v Japonsku.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Související témata: novinky z gastronomie , gastronomie
Reklama