návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka

Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka
Autor: TZ Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka
Honí vás mlsná a rádi byste si dopřáli něco dobrého z podzimních menu našich restaurací? Přinášíme vám dva tipy – jeden shrnuje to nejlepší, další zase to nejnovější. A jako třetí pro vás máme tip na destilátovou limitku, která oslavuje. Říjnový Mixér je tu!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

3 tipy na ikonické pokrmy restaurace Zas a znova

Už jste restauraci Zas a znova v Sulicích kousek za Prahou navštívili? Pokud ne, máme pro vás hned několik jídel, která z jejich menu musíte rozhodně vyzkoušet! Jako první jsou to marinované smaženky z kapra s koprovou majonézou a okurkami. Podle názvu možná neoslní, ale čeká na vás lehký osvěžující předkrm, který stojí za otestování. 

Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka
Autor: TZ Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka

Kotleta z přeštíka s omáčkou z černého piva a petrželové pyré je novinka na zdejším menu. Přeštické prase je samo o sobě skvělé, kotletka krytá krásnou tukovou vrstvou, která dodá masu tu správnou chuť a šťavnatost je prostě geniální. Úpravu s omáčkou z černého piva a petrželového pyré musíte ochutnat, dodává jídlu ten správný šmrnc.

Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka
Autor: TZ Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka

Telecí na bílém víně s noky a žampiony (foto v úvodu článku) je signature dish této restaurace, jako specialitu ho mají už od jara a stále patří mezi ty nejoblíbenější. Telecí se rozpadá v silné omáčce se zeleninou a žampiony a chuť je lehce nakyslá po víně. Vše je i s bramborovými noky podáváno po „selsku“ do hlubokého talíře, ideálně na lžíci.

Podzimní menu v Grand Cru

Fine diningová restaurace Grand Cru připravila nové menu, ve kterém využívá lokální sezonní ingredience jako zvěřinu, ale i ty jedinečné a vzácné jako třeba lanýže. Suroviny se zde pod rukama šéfkuchařů Svatopluka Hemmera a Saši Pavloviče proměňují v pokrmy, které uspokojí opravdové gurmány a stanou se pro vás nezapomenutelným zážitkem.

Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka
Autor: TZ Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka

V nabídce předkrmů si můžete vybrat třeba vegetariánský pokrm, dýňový salát a makovec, doplněný o želé a brusinky. Nesmíte si nechat ujít ani křepelku s kaštany, kapustou, kdoulí a kachními škvarky. U hlavních jídel vyzdvihneme pečeného holuba z Anjou, který je doplněný o celerový dort, lardo špek, jablko a tonka fazole. Kdo má rád zvěřinu, určitě si pochutná na zaječím hřbetě s bramborovými noky, houbami, šípkem a mléčnou omáčkou. A nebojte, nechybí ani sladká tečka na závěr! 

Baron Hildprandt oslavuje svobodu limitovanou edicí své lahve

Baron Hildprandt hrdě představuje letošní limitovanou edici své oblíbené vlajkové lodě, ovocného destilátu Baron ze zralých hrušek, která je věnována letošním oslavám 30 let od sametové revoluce. Destilát v ikonické lahvi a tubě je k dostání v symbolickém počtu 1989 kusů. Tvorby designu lahve a tub se zhostil designér a fotograf Ondřej Balajka.

Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka
Autor: TZ Mixér: novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka

Tento nápoj ze zralých hrušek je blendovaný 40% destilát inspirovaný původní recepturou rodu Hildprandtů. Klíčovou složkou této ušlechtilé lihoviny je macerát, který vzniká macerací vybraného sušeného ovoce v 62% ovocném destilátu, kterému tak dodá ještě výraznější ovocnost a sladkost. Tento chuťově výrazný extrakt s výjimečně ovocnou vůní je dále smíchaný s rok stařeným čistým ovocným destilátem a vodou z vlastních studní Zámecké palírny Blatná. Výsledný blend zraje po dobu 2–3 měsíců v sudech z českého dubu.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Související témata: novinky na trhu , gastro trh
Reklama