reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Mixér: famózní tapas, rozvoz z Manifesta, všeumělové z Pavláku nebo pestré saláty
Autor: TZ Mixér: famózní tapas, rozvoz z Manifesta, všeumělové z Pavláku nebo pestré saláty

Mixér: famózní tapas, rozvoz z Manifesta, všeumělové z Pavláku nebo pestré saláty

Čekáte na další zajímavosti z gastronomie? Máme je tu pro vás! Tentokrát jsou plné chutného jídla z celé řady restaurací, tak se připravte!
Tereza Pánková , Vydáno: 11.08.2020

reklama

Objevte svět tapas v The Bistro

Tapas dobývají svět a také v Česku letí jejich popularita strmě vzhůru. Důvod je jednoduchý. Nejde totiž jen o jídlo, ale o životní styl. Malé a pestré „jednohubky“ se totiž konzumují výhradně s přáteli: ať už se zastavíte na skleničku po práci, nebo místo večeře, když v baru či bistru trávíte celý večer.

Specialistou na tapas je od svého založení kosmopolitní The Bistro v Londýnské ulici v Praze, které v létě potěší příjemnou zahrádkou ve vnitrobloku. Pestrou kolekci tapas sestavil Radek David, jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice.

Mixér: neapolská kuchyně, street food, nové menu nebo jídlo s sebou

Mixér: neapolská kuchyně, street food, nové menu nebo jídlo s sebou

Zdejší tapas představují malé kulinární klenoty, které zaujmou svou originální kombinací i uhrančivou chutí. Jako příklad mohou posloužit třeba fantastické krevety obalené ve vlasových kataif nudlích a podávané s japonskou majonézou, konfitované kachní stehno s hoisin omáčkou, medailonek z lososa obalený v koření či smažený bůček s wasabi.

Jednotlivé porce tapas stojí od 70 do 135 korun, pokud si hosté objednají kombinaci pěti porcí, zaplatí 295 korun. Tapas menu i další informace najdete na www.bistrolondynska.cz.

A závěrem ještě jedna perlička. Každý z nás asi ví, že tapas pocházejí ze Španělska, ale málokdo tuší, že za vynálezem tapas stojí mouchy. Právě ty totiž často padaly do vína a tak Španělé začali své skleničky přikrývat kouskem chleba či sýra, který nakonec snědli. A právě ze španělského výrazu přikrýt vznikl název tapas.

Z Manifesta si můžete objednat přes Dáme jídlo.
Autor: TZ Z Manifesta si můžete objednat přes Dáme jídlo.

Dáme jídlo. Dáme Manifesto. Jedinečný koncept Manifesto Market je od léta on-line exkluzivně na Dáme jídlo

Gastronomický a kulturní pop-up projekt Manifesto Market spojil síly s rozvážkovou službou Dáme jídlo, přes kterou je od konce června možné objednávat jídla a nápoje z 16 různých podniků on-line. Rozvoz z Manifesta je dokonalým překlopením zážitku z marketu, kdy má návštěvník možnost osobně vybírat z množství různorodých restaurací, do on-line prostoru. I na platformě Dáme jídlo si zákazník může vybírat z rozličných chutí Manifesta a v jedné objednávce kombinovat menu různých bister působících buď v Praze na Florenci, nebo na Smíchově.

Jídla od různých restaurací působících v Manifestu objednaná na pár kliknutí v jedné sloučené objednávce dorazí najednou, v jedné tašce. Jedná se o jedinečný koncept rozvozu, jenž zákazníkům umožňuje užít si takové kombinace kuchyní, pokrmů a nápojů, které by si jinak v rámci jedné rozvážky od samostatných restaurací objednat nemohli. 

Už jste byli v restauraci Nota Bene?
Autor: TZ Už jste byli v restauraci Nota Bene?

Všeumělové na Pavláku

Nota Bene na pražském Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost je promítnutá na každém talíři, ať už se jedná o drůbeží parfait s třešněmi, ramen, spicy crispy chicken wings, dry aged beef steak či sticky toffee pudding.

Za projektem Nota Bene stojí dva všeumělové, Lukáš Nevyjel a Honza Letovský. Proč tento příměr? Oba umí bourat maso, které servírují svým hostům, samozřejmě jsou to špičkoví kuchaři, již mají odvařeno tisíce hodin, také běhají na place a se vší láskou hosty obsluhují. Tím to ale nekončí, aby Nota Bene fungovalo, musí být aktivní na sociálních sítích.

Mixér: bezmasé kuličky, svěží salát, farmářské bedýnky nebo letní nabídka amerických specialit

Mixér: bezmasé kuličky, svěží salát, farmářské bedýnky nebo letní nabídka amerických specialit

Kluci se naučili fotit a dělat takové stories a posty, že jejich followers stále rostou. Aby to v Nota Bene stále žilo, tito dva všeumělové svým hostům čechrají chuťové pohárky, ale také sluch lahodnými tóny. Oba jsou muzikálně nadaní a od září budou každou sobotu svým hostům od 19.00 hrát. Postupně budou zvát i své kamarády, kteří ve světe dj‘s mají své místo. Takže do Nota Bene za dobrým jídlem i hudbou. Všeumělové se vždy dobře postarají.

Pestré saláty jsou během léta více než žádané! Program Salát+ je tu pro vás.
Autor: TZ Pestré saláty jsou během léta více než žádané! Program Salát+ je tu pro vás.

Chvála salátům: TIP na závěr

Chcete si během léta dopřát k obědu pokaždé jiný salát? Tak právě vám je určen program Salát+ od Zdravého stravování. Limitovaná nabídka letních obědových salátů nadchne všechny, kdo preferují lehká jídla. Vybírat lze ze dvou variant, a to ze salátů, jejichž základem je salát či jiná zelenina, nebo salátů, které jsou připraveny z těstovin, luštěnin nebo celozrnných obilnin. U zeleninových salátů se střídají ingredience jako masa, sýry, rostlinná bílkovina, jako je např. Šmakoun nebo oříšky či semínka. Těšit se můžete na neotřelé chutě domácích dresinků. Cena za salát se pohybuje od 100 Kč (bez dopravy).

reklama

Související témata: novinky , gastronomie , novinky z gastronomie , restaurace , rozvážka jídla

reklama

Přečtěte si také