Mixér: neapolská kuchyně, street food, nové menu nebo jídlo s sebou

Hledáte další tipy z oblasti gastronomie? Tentokrát pro vás máme hned čtyři zajímavosti, které nás baví! Neapolskou restauraci, bistro plné street foodu, nové menu nebo jídlo s sebou z luxusní restaurace.

Zažijte chuť Neapole v Praze!

SASY.RE, nová italská restaurace v Praze píše svůj dokonalý příběh jižní Itálie. Radujte se, za poctivou neapolskou kuchyní nemusíte až na jih Itálie, stačí zajet do Modřan. Spolumajitel restaurace Salvatore Iovino alias SASY vás přivítá milým úsměvem s typickou italskou energií, stejně tak, jako celý personál, který pochází z Neapole. „Milujeme Itálii, baví nás její absolutní cit pro módu, design, ale hlavně gastronomii! “ hlásá motto restaurace.

Ochutnáte tu pizzu z výhradně neapolských surovin. Mozzarella Fior di Latte v kombinaci s voňavými rajčátky a aromatickou bazalkou? Ano! Pizza je věda a ta neapolská teprve. Ne nadarmo byla zapsána do kulturního dědictví UNESCO, respektive její správná příprava. Pečení pizzy je součástí kulturní a kulinářské tradice. Tenký střed, vysoké okraje nadýchané vzduchovými bublinami, těsto zrající tři dny a pravá kamenná pec vyhřátá na 480 °C. Kombinace zkušených italských mistrů pizzy, čerstvých surovin, domácích těstovin, italské pohostinnosti a typické živé atmosféry vás okamžitě odzbrojí. Absolutní novinkou a specialitou, kterou nikde jinde v Praze neochutnáte, je metrová pizza, kterou si můžete nakombinovat podle chuti. Přijďte a zažijte pravou chuť Neapole!

To nejlepší ze street food v novém ZONA Bistro

Nezávislé cestování, ochutnávání lokálních specialit, potkávání se s novými lidmi. Nově otevřená provozovna ZONA Bistro v gastro distriktu Dlouhé ulice na Praze 1 spojuje nejlepší street food z Itálie, Mexika nebo Francie a vyznává především jednoduchost, která jde ruku v ruce s kvalitou pečlivě zvolených surovin.

Chutě světa u nás doma

ZONA Bistro vzniklo z vášně objevovat chutě světa nejen v zahraničí. Nápad přenést obloženou italskou focacciu nebo fazolovou pomazánku na extra dlouhé bagetě do centra Prahy dostali zakladatelé díky svým objevným cestám a lásce k jídlu. Bistro otevřeli sice letos v březnu, ale kvůli protikoronavirovým nařízením se zase rychle zavřelo. Teď ale může své návštěvníky znovu přivítat!

Půlmetrová bageta i veganská focaccia

Nabídka bistra je pestrá. Ať už sem zajdete na snídani, rychlý oběd nebo zakousnout něco před návštěvou okolních barů, z nabídky si vždy vyberete jídlo pro každou příležitost. Vyhlášenou čerstvou focacciu z vláčného těsta, které by záviděli i Italové, si můžete dát s rostbífem, mortadelou, sýrem halloumi nebo ve veganské verzi s guacamole a pečeným lilkem. Je libo křupavou bagetu jako z pekařství na pařížském Montmatre? Ty ze ZONA Bistro jsou téměř půl metr dlouhé, pocházejí z pekárny Le Caveau a doplňují je např. houby portobello, pikantní kombinace jalapenos a salámu ventricina či pomazánka z červených fazolí s koriandrem. Neveganské variace jsou doplněny o zapečený čedar.

Buddha Bar Restaurant Praha představuje nové menu léto/podzim 2020

Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní prostředí inspirované celým světem, zejména pak Asií. Tato fúze vytváří neopakovatelnou atmosféru, která zaručeně uchvátí všechny smysly. V restauraci si můžete užít špičkovou panasijskou a pacific rim fúzní kuchyni. Ochutnáte speciality šéfkuchaře Jana Voráčka, ale i takzvané signature dishes typické pro všechny Buddha Bary ve světě. Nyní je to například hovězí poke salát, grilované kuřecí supreme, pekingská kachna nebo cheesecake z bílé čokolády a mučenky.

Alcron s sebou

Šéfkuchař Roman Paulus je známý po celé zemi. Jeho um vyniká už mnoho let v hotelu Alcron, kam se hosté vracejí právě za ním. Jistota kvality je totiž vždy zaručena. Novinkou restaurace La Rotonde, která je umístěná v zadní části hotelu Alcron, je jídlo s sebou. Pozor! Hotel Alcron nabízí více variant.

Jídlo s sebou je koncipováno do několika sekcí. První je klasická nabídka hotových pokrmů, kde jsou v menu předkrmy, saláty, hlavní chody a dezerty. „Nejoblíbenější je bezpochyby telecí řízek s okurkovým salátem a bramborovou kaší,“ upřesňuje Roman Paulus. Další v nabídce jsou vína s sebou v různé cenové relaci. Za zmínku jistě stojí Alcron Prosseco z Itálie či Alcron cuvée z vinařství Sedlák. Tyto druhy jídla a vína s sebou jsou určené k okamžité spotřebě a vytvoří z oběda či večeře nezapomenutelný zážitek bez námahy.

Mohlo by se zdát, že nabídka jídel s sebou už je vyčerpána, opak je pravdou. Roman Paulus si připravil nabídku mražených pokrmů, které jsou úplným pokladem pro mrazák v každé domácnosti. Kdykoliv, kvalitně a bez dlouhé přípravy. Polévky prodávané po 1 l – silný hovězí vývar, tomatová, gulášová a humří bisque. Omáčky 500 ml – svíčková, thajská červená kari, pepřová, rajská, kdy se ceny pohybují od 200 korun. Nechybí ani vařené hovězí maso vhodné k daným omáčkám. V nabídce jsou i hotové pokrmy bez přílohy – hovězí na víně, hovězí guláš a vepřové na paprice. Roman Paulus šetří čas českým hospodyňkám, které by při přípravě těchto jídel trávily v kuchyni dlouhé hodiny. Díky hlubokému šokovému zamražení je kvalita jídel bezkonkurenční.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty