Mixér: asijské tapas, letní a energická menu

Chcete znát novinky z vašich oblíbených podniků? Pak je náš dnešní Mixér naprosto ideální! Všechny tři tipy jsou přímo z kuchyně. ;)

Asijské tapas

V Café Buddha Norská v pražských Vršovicích nabízejí nově asijské tapas. Například edamame, chuka wakame, laab kai salad, salon a tuna maki set 16 ks, red curry duck a rýže. Přes donášku Dáme jídlo tento set navíc ochutnáte za zvýhodněnou cenu, a to cíleně přes léto, kdy sezení v parku a na balkonech nesmí chybět. Samozřejmě lze tapas kombinovat a objednat dle chuti. V nabídce jsou třeba také cripsy protein adventure neboli křupavý bourec morušový s dalšími proprietami nebo pra koong, tj. grilované červené krevety na lžičce. Záleží tedy na dané chuti a množství strávníků. Potřebám a přáním se meze nekladou.

Skvostné regionální speciality v Babiččině zahradě

To nejlepší z regionů! Gastronomické poklady českých krajů v kreativním pojetí zkušeného šéfkuchaře Radka Davida budou hlavním magnetem letního menu oblíbené restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích. V klidné a prostorné zahradě, jejíž kouzelná atmosféra je hlavně v létě téměř návyková, bude na hosty čekat spousta pokladů z dob našich babiček a prababiček.

V severních Čechách Radek David našel inspiraci k nečekaně svěžímu a šťavnatému kachnímu kroupetu, které připravuje s bylinkami, kachními játry a marinovanou šalotkou, zatímco v rybníkářském regionu Třeboňska objevil znamenitou kombinaci tamního bramboráku zvaného cmunda, kterou přetransformoval do bramborové placičky, s rybou na kmíně a cuketovými špagetami. Naopak ze samotného srdce Čech – tedy z kouzelné oblasti Českého ráje, pochází dokonalý recept buchtiček se šodó, které jsou oproti běžné klasice „vytuněné“ makovou náplní ochucenou rumovým sirupem.

Alcron plný energie

Restaurace Alcron si v čele s head chefem Jakubem Černým připravila pro své hosty letní novinky, které se od této chvíle vyjímají v degustačním menu. Jsou to nabité pokrmy, plné chutě a slunce. Ceviche ze sumce s Cantaloupe a cukrovým melounem. Zajímavostí je, že ceviche se v Alcronu marinuje v energetickém nápoji Red Bull společně s červeným hroznovým vínem, bezovým sirupem a tabascem. Absolutně plná chuť, která zaujme na první sousto. Další novinkou na menu bude studený předkrm, divoký losos s okurkou, aloe vera a podmáslím. Klasika, která díky týmu restaurace Alcron bude dotažená k dokonalosti. Poslední novinkou je melounové gazpacho. Ideální pokrm na horké letní dny.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty