Suroviny
- brambory 4
- zelí 500 g
- uzená žebra 500 g
- smetana 1
- kmín
- sůl
- pepř
- máslo trocha
- hladká mouka trocha
Postup přípravy
Rozkrájené brambory uvaříme se solí a kmínem
Zvlášť dáme vařit kysané zelí s uzenými žebry
Osolíme, opepříme a okmínujeme
Uvařené brambory i s vodou slijeme do hrnce, kde vaříme kysané zelí s uzeným
Maso okrájíme a dáme do polévky
Uděláme zásmažku, kterou dáme do zelňačky, a povaříme
Nakonec přidáme smetanu a dochutíme
Polévka
Moravská zelňačka
Ingredience:
- 4 střední brambory
- 500 g kysaného zelí
- 500 g uzených žeber
- 1 smetana
- kmín, sůl, pepř
- trocha másla a hladké mouky na zásmažku