Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Meruňkový kečup

RTŠ! II (2) - Meruňkový kečup

Moje hodnocení
4x

Meruňkový kečup? Proč ne! Zdeněk Pohlreich vám ukáže, jaká je to lahůdka. A ke grilovanému masu se hodí dokonale.

4 porce
10 minut

Suroviny

  • sušené meruňky
  • žlutá paprika
  • Voda 1 dcl
  • Cibule
  • Česnek 2 stroužky
  • jablečný ocet
  • Cukr
  • hořčičné semínko
  • Sůl

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek nakrájený nadrobno.
  2. Pak přidejte nakrájené sušené meruňky, které jste nechali namočit ve vodě.
  3. Ochuťte hořčičným semínkem, jablečným octem a nakrájenou grilovanou paprikou bez slupky. Osolte, podlijte vodou, zakryjte pokličkou a nechte 20–25 minut povařit.
  4. Potom přisypte cukr a dle potřeby dochuťte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty