Suroviny
- cizrna (i se šťávou) 800 g (2 plechovky)
- medvědí česnek 200 g
- sezamová pasta tahini 2 lžíce
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Plechovky hummusu (bez šťávy) nasypte do foodprocesoru-sekáčku.
- Přidejte tahini pastu, část šťávy z hummusu, medvědí česnek a trochu soli.
- Poté přilijte tak 4 lžíce olivového oleje, zakápněte citronem a vše rozmixujte do hladkého krému.
- Hummus ochutnejte a pokud bude moc suchý, přidejte ještě trochu olivového oleje. Aby nebyl hummus moc mastný, tak můžete vždy přidat i další trošku šťávy z hummusu nebo kostku ledu.
- Nakonec ho zasypte kousky cizrny, pokapejte olivovým olejem nebo pestem z medvědího česneku a můžete přidat kousky chilli.