Na marinádu
- olivový olej 6 lžíce
Na zeleninové brambory
- kořenová zelenina 1 dávka
- cibule 1 kus
Head
- králičí maso 4 kusy
- kořenová zelenina 1 dávka
Na marinádu
- citronová šťáva 1 dávka
Postup přípravy
1
Kuřecí stehna, vepřová žebra a králičí běhy očistíme, posolíme a naložíme do marinády
Ideální je marinovat aspoň dvacet hodin a občas maso promíchat, aby se marinovalo rovnoměrně
2
Směs zeleniny nakrájíme na větší kousky
Česnek rozmáčkneme a společně s naloženým masem a krájenou zeleninou vyskládáme do hrnce vhodného na dlouhé vaření
Zalijeme vývarem tak, aby nebylo všechno maso ponořené, a necháme až 6 hodin dusit při nižší teplotě
3
Zeleninové brambory se připravují v remosce
Na dno se dá několik lžic olivového oleje a vysype se na něj směs kořenové zeleniny a cibule, všechno nakrájené na větší kusy
Přidáme jarní neloupané, ale pečlivě omyté brambory (malé vcelku, větší rozkrojené na poloviny)
Osolíme, hodíme několik stroužků česneku a přihodíme nějaké bylinky pro vůni
Pečeme dozlatova zhruba hodinu