Koláč s malinami a mascarpone
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Koláč s malinami a mascarpone
Zdroj:
Pěkně vypečený blog
Jestli nás něco baví, jsou to ovocné koláče s malinami! Vůně tohoto ovoce nás vždycky namlsá a čekáme, co chutného z něj zase vznikne. Tentokrát je to lahodný koláč s malinami a mascarpone!
Postup přípravy
-
Hladkou mouku smíchejte s rozmixovanými vločkami, přidejte cukr, sůl a máslo. Ručně udělejte drobenku, do které přidejte vodu.
-
Vytvořte hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici minimálně 30 minut odpočívat.
-
Po uplynutí této doby těsto vyválejte na moukou posypané ploše a rozprostřete do nepřilnavé formy. Přesahy odřízněte a začistěte okraje. Formu i s těstem dejte asi na 15 minut do lednice.
-
Mezitím si předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C. Poté na těsto položte pečicí papír a na něj vysypte fazole. Takto zatížený korpus pečte 12 minut.
-
Poté fazole s pečicím papírem odstraňte a těsto vraťte do trouby ještě na dalších 5 minut.
-
Než vystydne korpus, očistěte a omyjte ovoce, připravte krém a želatinu.
-
V jedné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem a vanilkou (nebo vanilkovým extraktem). Ve druhé míse vyšlehejte šlehačku dotuha. Ke šlehačce lehce přišlehejte mascarpone.
-
Do hrnce dejte želatinu a vodu, nechte je společně 10 minut nabobtnat. Poté želatinu zahřejte a rozmíchejte. Nevařte! Jakmile je želatina důkladně rozmíchaná, odstavte ji ze zdroje tepla a vmíchejte do ní lžíci připraveného krému.
-
Přidejte ještě druhou, rozmíchejte, a třetí, kterou v želatině také rozmíchejte. Takto připravený krém s želatinou dejte do větší mísy a postupně do něj ručně vmíchejte zbytek krému z mascarpone a šlehačky.
-
Vychladlý korpus naplňte krémem a dozdobte malinami. V lednici pak nechte koláč odpočinout a zatuhnout minimálně 3 hodiny. Před podáváním zaprašte cukrem a dozdobte.
Koláč s malinami a mascarpone 2
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Koláč s malinami a mascarpone 2
Zdroj:
Pěkně vypečený blog