návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Koláč s malinami a mascarpone

Hodnoceno: 0x
nad 2 hodiny
Koláč s malinami a mascarpone
Autor: Pěkně vypečený blog Koláč s malinami a mascarpone
Jestli nás něco baví, jsou to ovocné koláče s malinami! Vůně tohoto ovoce nás vždycky namlsá a čekáme, co chutného z něj zase vznikne. Tentokrát je to lahodný koláč s malinami a mascarpone!

Postup

  1. Hladkou mouku smíchejte s rozmixovanými vločkami, přidejte cukr, sůl a máslo. Ručně udělejte drobenku, do které přidejte vodu.
  2. Vytvořte hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici minimálně 30 minut odpočívat.
  3. Po uplynutí této doby těsto vyválejte na moukou posypané ploše a rozprostřete do nepřilnavé formy. Přesahy odřízněte a začistěte okraje. Formu i s těstem dejte asi na 15 minut do lednice.
  4. Mezitím si předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C. Poté na těsto položte pečicí papír a na něj vysypte fazole. Takto zatížený korpus pečte 12 minut.
  5. Poté fazole s pečicím papírem odstraňte a těsto vraťte do trouby ještě na dalších 5 minut.
  6. Než vystydne korpus, očistěte a omyjte ovoce, připravte krém a želatinu.
  7. V jedné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem a vanilkou (nebo vanilkovým extraktem). Ve druhé míse vyšlehejte šlehačku dotuha. Ke šlehačce lehce přišlehejte mascarpone.
  8. Do hrnce dejte želatinu a vodu, nechte je společně 10 minut nabobtnat.  Poté želatinu zahřejte a rozmíchejte. Nevařte! Jakmile je želatina důkladně rozmíchaná, odstavte ji ze zdroje tepla a vmíchejte do ní lžíci připraveného krému.
  9. Přidejte ještě druhou, rozmíchejte, a třetí, kterou v želatině také rozmíchejte. Takto připravený krém s želatinou dejte do větší mísy a postupně do něj ručně vmíchejte zbytek krému z mascarpone a šlehačky.
  10. Vychladlý korpus naplňte krémem a dozdobte malinami. V lednici pak nechte koláč odpočinout a zatuhnout minimálně 3 hodiny. Před podáváním zaprašte cukrem a dozdobte.
Koláč s malinami a mascarpone
Autor: Pěkně vypečený blog Koláč s malinami a mascarpone

Pěkně vypečený blog
Lucie Arichteva

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Související témata: Sladké