reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Makovec
Autor: Cat & Cook Makovec

Makovec

Hodnoceno: 0x
Makové dezerty nás baví: ve sladkých koláčích, buchtách i v legendárním makovci. Tak si pojďte o víkendu trochu zapéct. :)
do 1 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Pokud budete používat větší plech, zdvojnásobte ingredience. Máslo, vejce a mléko vyndejte z lednice 2 hodiny před pečením.
  2. Mouku, mák a prášek do pečiva smíchejte v míse a dobře promíchejte. Malý plech s vyšším okrajem či zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C.
  3. Máslo šlehejte asi 5 minut samotné na vyšší stupeň, dokud nezbělá a nenabyde na objemu. Poté asi natřikrát přisypte cukr a šlehejte asi 10 minut do pěnové konzistence.
  4. Nyní postupně zašlehávejte vejce a přidejte také vanilku. Vždy řádně zašlehejte jedno vejce a až pak přidejte další. Směs může chvíli vypadat, že se srazí, ale nebojte, stálým šleháním se zase spojí.
  5. Do takto připravené směsi už jen pomocí stěrky nebo na nejnižší stupeň vmíchejte mouku s mákem a přilévejte při tom mléko.
  6. Těsto nalijte na plech a pečte v troubě cca 20 minut. Důležité je, abyste makovec nevysušili, proto ho hlídejte a hned, jak bude špejle po zapíchnutí čistá, ho vyndejte a nechte vychladnout.
  7. Makovec můžete například pomazat nějakou domácí zavařeninou (kamarádce jsem ho mazala svými domácími povidly) nebo vyšlehat 150 g chlazeného mascarpone se 70 ml chlazené smetany (případně i s trochou moučkového cukru) a ozdobit pomocí zdobicího sáčku jako vidíte na fotkách.
Makovec
Autor: Cat & Cook Makovec

Cat & Cook kuchařka
Ivana Jindřichová

70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!

Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.

Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.

Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.

reklama

Související témata: Sladké , Česká kuchyně

reklama