Suroviny
- vejce 6 ks
- cukr krupice 180 g
- slunečnicový olej 6 lžic
- hladká mouka 120 g
- mák (mletý nebo nemletý) 120 g
- perníkové koření 2 lžičky
Postup přípravy
- Nejdříve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pomalu do něj přidávejte cukr, dokud se nevytvoří pevné špičky.
- V tento moment začněte zašlehávat žloutky a olej. Do hotové bílkové směsi už jemně vařečkou vmíchejte prosátou mouku, perníkové koření a mák.
- Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 150 °C po dobu 50 minut.
Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.