archiv Náš modrý mák

Maková bábovka s perníkovým kořením

Moje hodnocení
1x

Tento recept je evergreenem mezi recepty na bábovky. I přes jednoduchý postup bude tato „makovka“ odměnou pro všechny, kteří ji ochutnají. Základem je však kvalitní mák. Samotná příprava pak není obzvlášť náročná. Pokud nemáte mlýnek na mák, klidně použijte mák celý.

12 porcí
60 minut
česká

Suroviny

  • vejce 6 ks
  • cukr krupice 180 g
  • slunečnicový olej 6 lžic
  • hladká mouka 120 g
  • mletý/nemletý mák 120 g
  • perníkové koření 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Nejdříve oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pomalu do něj přidávejte cukr, dokud se nevytvoří pevné špičky.
  2. V tento moment začněte zašlehávat žloutky a olej. Do hotové bílkové směsi už jemně vařečkou vmíchejte prosátou mouku, perníkové koření a mák.
  3. Hotové těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 150 °C po dobu 50 minut.

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Náš modrý mák


Přečtěte si také

Recepty