Suroviny
- vejce 1 ks
- plnotučné mléko 200 ml
- třtinový cukr 150 g
- polohrubá mouka 100 g + na vysypání formy
- prášek do pečiva (bez fosfátů) 1/2 pytlíčku
- mletá skořice 1 lžička
- pomerančová kůra (může být i sušená)
- mák (mletý ) 200 g
- máslo (rozpuštěné ) 70 g + na vymazání formy
- moučkový cukr (na posypání (nemusí být))
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 170 °C. Do mísy od robota rozklepněte vejce, přidejte mléko, cukr, mouku, prášek do pečiva, skořici, kůru z pomeranče a mák. Vyšlehejte.
- Mezitím rozehřejte máslo, aby bylo tekuté, ale ne horké! Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
- Do těsta postupně přidávejte rozehřáté máslo a lehce ho zapracujte. Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy.
- Pečte asi 50 minut. Že je uvnitř chlebíček upečený poznáte, pokud do něj zapíchnete špejli a po vytažení zůstane suchá.
- Pak přendejte na rošt a nechte trošku vystydnout. Opatrně chlebíček vyklopte, zlehka posypte moučkovým cukrem a nakrájejte.