Tapas bar Špek a víno
Zdroj: Špek a víno
Tapas bar Špek a víno
Zdroj:
Špek a víno
Španělské tapas bary nastolily princip malých chuťovek, které můžete podávat k vínu nebo pivu. Můžou mít mnoho podob, bývají studené i teplé, velmi oblíbené jsou pintxos, což je obdoba našich chlebíčků, jsou ale menší a bohatě obložené. Zkuste na příští večírek třeba tyto originální variace.
ŠKVARKOVKA
Ingredience:
-
200 g škvarků
-
1 ks kyselá okurka
-
1 ks šalotka (malá) nebo jarní cibulka
-
1 lžíce plnotučné hořčice
-
sůl a čerstvě namletý pepř
-
okurčičky cornichon
-
Oravský špek
-
smažená cibulka
Postup:
-
Rozemelte studené škvarky. Vejce uvařte natvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
-
Nadrobno nakrájejte šalotku nebo jarní cibulku a kyselou okurku.
-
Vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.
-
Pomazánku dejte do lednice vychladit a pak podávejte na bagety s okurčičkami cornichon, kouskem Oravského špeku a smaženou cibulkou.
Škvarkovka
Zdroj: Špek a víno
Škvarkovka
Zdroj:
Špek a víno
Vyzkoušejte škvarkovou pomazánku s vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Škvarková pomazánka s vajíčkem a kyselou okurkou
ROASTBEEF
Ingredience:
-
1000 g nízkého roštěnce
-
2 lžíce olivového oleje
-
2 snítky čerstvého tymiánu
-
2 lžíce hrubozrnné hořčice
-
sůl a čerstvě mletý pepř
Dip:
-
150 g zakysané smetany
-
2 lžíce hrubozrnné hořčice
-
2 lžíce majonézy
-
1 lžíce medu
-
sůl a čerstvě namletý pepř
Karamelizovaná cibule:
-
1 lžíce olivového oleje
-
2 velké cibule, nakrájené na půlkolečka
-
špetka mořské soli
-
1 lžíce balzamikového octa
-
1 lžička třtinového cukru
Postup:
-
Den před přípravou očištěné maso osolte, opepřete, pomažte hořčicí a vmasírujte tymiánové lístečky. Uzavřete do misky a uložte alespoň na 12 hodin odpočívat do lednice.
-
Zhruba 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndejte, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C.
-
Na pánvi rozpalte olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečte zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 minut.
-
Pak maso uložte do pekáče a pečte asi 40-45 minut.
-
Hotový roastbeef nechte alespoň dvě hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.
-
Dip smíchejte z uvedených surovin a nechte stranou. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na proužky nakrájenou cibuli a restujte do zlatohněda. Poté přidejte sůl, cukr a balzamikový ocet a restujte, až cibule krásně zkaramelizuje, ale nesmí se spálit!
-
Podávejte na světlé bagetě, na kterou natřete dip, na to dejte rukolu, navrch položte kousek tence nakrájeného masa a zkaramelizovanou cibulku.
Roastbeef
Zdroj: Špek a víno
Roastbeef
Zdroj:
Špek a víno
Vyzkoušejte hovězí roastbeef s béarnskou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečený roastbeef podle Zdeňka Pohlreicha
URNEBES
Ingredince:
-
500 g feta sýra
-
250 g balkánského sýra
-
1 stroužek česneku
-
100 ml oleje
-
4 lžíce sladké mleté papriky
-
3 lžíce drcené pálivé papriky
-
chorizo klobáska k podávání
-
kyselá okurka k podávání
Postup:
-
Do misky dejte všechny ingredience, sýr rozmačkejte rukama, česnek nakrájejte nadrobno a pak všechno smíchejte, až dosáhnete konzistence pomazánky.
-
Podávejte na kousku chleba, navrch dejte chorizo a kyselou okurku.
Urnebes
Zdroj: Špek a víno
Urnebes
Zdroj:
Špek a víno
Probuďte své chutě v tapas baru Špek a víno
Objevte kouzlo nového vinného tapas baru v srdci pražských Dejvic. Příjemné místo s přátelskou atmosférou, kde si vychutnáte vybraná vína převážně od českých a moravských vinařů, která dokonale ladí s teplými či studenými tapas z vybraných kvalitních surovin dodávaných farmářským obchodem ze sousedství Marama. Z nabídky tapas pojatých zcela jedinečným způsobem si vybere milovník masa, vegetarián i celiak a vinný lístek samozřejmě doplňuje pivo a holešovické pálenky. Ať již si přijdete v době od 15:00 do 23:00 jen tak posedět nebo si užít večer s hudbou či degustaci s vinařem, místo si vás natolik získá, že jedinou možnou volbou bude opětovná návštěva.
www.spekavino.cz
Interiér tapas baru Špek a víno
Zdroj: Špek a víno
Interiér tapas baru Špek a víno
Zdroj:
Špek a víno