redakce Prima FRESH

Štefan Schwarc pracuje na optimistickém přístupu

Prostřeno! S30 (91)

Studoval na Teologické fakultě JČU v Českých Budějovicích – učitelství pro střední školy, kde získal titul Mgr. Štefan (48) pracuje jako psychoterapeut, školitel, supervizor a kouč.

V současné době se věnuje všem těmto oborům – psychoterapii, poradenské práci. Dále také působí jako školitel, kouč, mentor a psychoterapeut generativní práce. Je odborným ředitelem projektů prevence, neformálního vzdělávání, zážitkové pedagogiky a mezinárodních vzdělávacích aktivit, školitelem mezinárodních aktivit a školitelem pedagogických pracovníků v zapsaném spolku DO SVĚTA. Dále je členem České psychoterapeutické společnosti s funkcí člena etické komise. Je také členem České asociace pro psychoterapii (ČAP) a Member of International Association for Generative Change (IAGC).

Je certifikátorem kvality sociálních služeb v drogové oblasti a certifikátorem standardů způsobilosti poskytovatelů primární prevence rizikového chování. Je také lektorem ve Vzdělávacím a tréninkovém institutu Hermés Praha v Komplexním psychoterapeutickém výcviku Strategická a systematická kooperační a komunikační psychoterapie a hypnoterapie od Miltona H. Ericksona k systematickým na řešení a kooperaci zaměřeným přístupům.

Kompetence a další činnosti, kterým se věnuje, jsou vzdělávání a lektorská činnost. Nabídku účastnit se Prostřeno! přijal, protože je to pro něj výzva a hru v médiích si chce prožít jako zážitkový pedagog. Je to reálná hra s vysokou mírou osobního odhalení, takže chce sebrat odvahu a zkusit to. Pokud by vyhrál, chtěl by vzít rodinu do USA a výhru by použil na část výdajů.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Mezi jeho koníčky patří psychoterapie, cesta hrdinů – Hero’s Journey – a vzdělávání lidí. Zajímá ho mytologie a pohádky. Má rád hudbu. Má vlastní skupinu Shivers, se kterou hraje keltskou hudbu, která pochází z Irska a Bretaně. Rád připravuje alko drinky.

Charakter: Mezi jeho vlastnosti patří zvídavost, hravost, pozornost a náladovost. Někdy je prudký, nedochvilný a nesrozumitelný.

Proč se přihlásil: Tuto nabídku přijal, protože je to pro něj výzva a hru v médiích si chce prožít jako zážitkový pedagog.

Co od soutěže očekává: Očekává parádní zábavu u vaření, různá jídla a srovnání rozdílů mezi domácnostmi a lifestylem. Těší se na zajímavé lidi a rozhovory. Počítá s tím, že to bude zajímavá a nevšední jízda.

Co by udělal s výhrou: Pokud by vyhrál, tak by chtěl vzít rodinu do USA a výhru by použil na část výdajů.

Vztah k vaření: Vaří rád, ale málo. Když vaří, tak rád jídlo doladí do posledního detailu a opakuje to, než dosáhne dovednosti to dobře připravit. Není to moc tvořivé vaření, ale když najde recept, tak ho zkouší, radí se a vylepšuje, než je spokojený. Má nacvičených jen málo jídel, protože to vždy trvá delší dobu. Doma u nich vaří častěji žena.

Zajímavá historka z vaření: Na žádnou příhodu z vaření si nevzpomíná.

Co nejraději vaří: Rád připravuje játra, sushi, hovězí vývar, hamburgery a peče chléb.

Co jí: Má rád téměř vše. Občas jí vegetariánská jídla pro své zdraví a občas něco vynechá.

Co nejí, co by nikdy neochutnal: Moc nemusí parmezán, protože mu zapáchá. Moc nemusí jídla na víně a nesnáší hamburgery ve velkých fast foodech, kde je to dle něj blaf. Nejí teplou nivu a vadí mu i ten zápach.

Nikdy by nesnědl shnilé věci a živočichy, jak to je oblíbené u některých národů – zralé žraloky, kuřata, alky…

Nejoblíbenější jídlo: Má rád zapečené těstoviny s uzeným a červenou řepou a všechnu zeleninu.

Alergie: Alergie na potraviny nemá. Jednou měl reakci na krevety, ale snědl jich tři talíře, tak si to asi reakci zasloužilo. Od té doby to znovu nezkoušel.

Co u stolu nesnáší: Při společném jídle mu vadí mobil nebo četba.

Motto: V životě se řídí heslem: „Pesimismus je zadarmo, optimismus je dřina.“

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 16:50 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Soutěžní menu:

redakce Prima FRESH

Autor článku

redakce Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty