Vyzkoušejte výborné dipy a dresinky s omáčkou Kikkoman Ponzu Lemon

Co by bylo léto bez citronů! Citrony jsou úžasně šťavnaté a osvěžující. Jejich chuť připomíná léto a je často kombinována s jinými vůněmi. Omáčka Ponzu v sobě spojuje sójovou omáčku s chutí citrusových plodů. Je skvělá na namáčení sushi, asijských knedlíčků, ale i jako součást různých marinád, dresinků a dipů.

Ponzu je jednou z nejoblíbenějších kořenících omáček v Japonsku. Výborně spojuje sójovou omáčku s chutí citrusových plodů. Vyniká především díky dokonale vyvážené kombinaci slané, sladké a kyselé chuti. Kikkoman Ponzu Lemon je ideální omáčka pro všechny druhy pokrmů, protože její svěží chuť dodává říz a čerstvost každému jídlu.

V Japonsku je Ponzu také často používáno s tradičními dušenými masy, sashimi nebo jako zálivka pro Takoyaki - typické japonské pouliční jídlo. Jednoduše přidejte několik kapek tekuté omáčky k ostatním ingrediencím a Ponzu už zajistí skutečný výbuch chuti na vašem jazyku.

Určitě vyzkoušejte Ponzu při přípravě nejrůznějších dipů, marinád, dresinků, na zeleninové špízy, ryby a mořské plody, dokonce i sladké pokrmy z listového těsta nebo třeba sušenky. Pár osvědčených a jednoduchých tipů naleznete i níže. Tak hurá do toho!

Základní dresink

Univerzální dresink, který se hodí k namáčení různých asijských knedlíčků a taštiček. Můžete ho použít i při přípravě poke bowl a ochutit jím lososa nebo tuňáka.

SUROVINY:

• 75 ml Kikkoman Ponzu Lemon • 50 ml olivového oleje

Obě suroviny spolu prošlehejte do hladké emulze.

Francouzský dresink

Tento dresink je ideální pro přípravu zeleninových a listových salátů, kterým dodá jemný asijský šmrnc. Je skvělý i na pečenou zeleninu.

SUROVINY:

• 10 ml Kikkoman Ponzu Lemon • 60 ml olivového oleje • 30 ml balzamikového octa • 1 lžíce medu • 1 lžička dijonské hořčice

Metličkou prošlehejte všechny suroviny na hladkou emulzi nebo je dejte do malé uzavíratelné sklenice a důkladně protřepejte.

Asijský dresink

Výborný dresink na studené pokrmy z asijských nudlí, ale je výtečný i jako marináda na maso.

SUROVINY:

• 50 ml Kikkoman Ponzu Lemon • 30 ml rostlinného oleje • 15 ml sezamového oleje • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

Všechny suroviny důkladně prošlehejte. Pro oživení můžete přidat i trochu pražených sezamových semínek.

PRIMA TIP: Tento týden (24. - 30. srpna 2020) můžete omáčky Kikkoman koupit v akci na Rohlik.cz. A další akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1. - 20. září 2020.

Další tipy na recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

A pokud plánujete party nebo jen malé večerní posezení s přáteli, vyzkoušejte neobvyklé spojení exotických dipů a slaných chuťovek. Tyto dipy pozvednou chuť všech slaných tyčinek a tortilla chipsů.

Rajčatový dip

SUROVINY:

• 3 červená a 3 žlutá vyzrálá rajčátka • 25 g rajčatového pyré • 100 ml Kikkoman Ponzu Lemon • sůl, pepř dle chuti

Rajčata nahrubo nakrájejte a se zbylými ingrediencemi dejte do mixéru. Rozmixujte nahrubo nebo úplně najemno, jak to máte rádi.

Mangový dip

SUROVINY:

• 100 g manga (může být z konzervy) • 60 ml Kikkoman Ponzu Lemon • čerstvě mletý pepř

Všechny ingredience spolu rozmixujte v mixéru na hladkou omáčku.

Vyzkoušejte Ponzu omáčku i jako součást marinády pečeného lososa podle našeho receptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty