archiv Kikkoman

V troubě pečený citronový losos s omáčkou Ponzu

Moje hodnocení
6x

Losos je v našich končinách zdaleka nejoblíbenější ryba. Pokud hledáte tip na nový způsob přípravy, máme pro vás jeden svěží a letní recept na lososa v marinádě z citrusové šťávy, medu a výrazné Ponzu omáčky, která dodá pokrmu svěžest a asijský šmrnc.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • losos (čerstvý losos) 4 filety
  • citronová šťáva (citronová nebo limetová šťáva) 3 lžíce
  • omáčka Kikkoman Ponzu Lemon 3 lžíce
  • olivový olej (med) 1 lžička
  • zázvor (čerstvý zázvor, nastrouhaný) 2 lžičky
  • česnek (česnek, nastrouhaný) 1 lžička
  • pepř (čerstvě namletý černý pepř) 1 špetka

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

PRIMA TIP: Tento týden (24.–30. srpna 2020) můžete omáčky Kikkoman koupit v akci na Rohlik.cz. A další akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020.

Postup přípravy

  1. Ze všech ingrediencí připravte marinádu, naložte do ní filety a nechte v lednici odpočívat po dobu 30 minut.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C. Marinovaného lososa pečte po dobu cca 15 minut, dokud nezezlátne. Během pečení několikrát potřete rybu marinádou.
  3. Ozdobte čerstvými bylinkami, plátky citronu nebo limety. Můžete přidat trochu čerstvých chilli papriček. Podávejte s bramborami nebo zeleným salátem.

Co je Ponzu?

Ponzu je jednou z nejoblíbenějších kořenících omáček v Japonsku. Výborně spojuje sójovou omáčku s chutí citrusových plodů. Vyniká především díky dokonale vyvážené kombinaci slané, sladké a kyselé chuti. Kikkoman Ponzu Lemon je ideální omáčka pro všechny druhy pokrmů, protože její svěží chuť dodává říz a čerstvost každému jídlu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty