Suroviny
- losos (čerstvý ) 4 filety
- citronová šťáva (nebo limetová šťáva) 3 lžíce
- omáčky (Kikkoman Ponzu Lemon) 3 lžíce
- med 1 lžička
- zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 2 lžičky
- česnek (nastrouhaný) 1 lžička
- čerstvě namletý pepř (černý ) 1 špetka
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
PRIMA TIP: Tento týden (24.–30. srpna 2020) můžete omáčky Kikkoman koupit v akci na Rohlik.cz. A další akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020.
Postup přípravy
- Ze všech ingrediencí připravte marinádu, naložte do ní filety a nechte v lednici odpočívat po dobu 30 minut.
- Předehřejte troubu na 200 °C. Marinovaného lososa pečte po dobu cca 15 minut, dokud nezezlátne. Během pečení několikrát potřete rybu marinádou.
- Ozdobte čerstvými bylinkami, plátky citronu nebo limety. Můžete přidat trochu čerstvých chilli papriček. Podávejte s bramborami nebo zeleným salátem.
Co je Ponzu?
Ponzu je jednou z nejoblíbenějších kořenících omáček v Japonsku. Výborně spojuje sójovou omáčku s chutí citrusových plodů. Vyniká především díky dokonale vyvážené kombinaci slané, sladké a kyselé chuti. Kikkoman Ponzu Lemon je ideální omáčka pro všechny druhy pokrmů, protože její svěží chuť dodává říz a čerstvost každému jídlu.
V troubě pečený citronový losos s omáčkou Ponzu 2 Zdroj: archiv Kikkoman