Čas se s časem sešel a já jsem opět vyrazila na návštěvu ke Gondíkům do jejich krásné Fresh kuchyně. Tentokrát jsem vybrala recept na můj oblíbený pečený květák v orientálním stylu. Pokud jste ho ještě nezkoušeli, teď je ten správný čas!
S Klárou v kuchyni: Orientální květák v pořadu Gondíci s. r. o.
Nejenže je květák právě v sezoně, ale ještě k tomu pro vás máme videonávod, takže se vám tenhle báječný recept určitě povede. Pokud máte ke květáku vztah jako Adéla, která si ho ztotožňuje s nepěknými zážitky ze školní jídelny, bude pro vás květák z trouby zaručeně příjemným překvapením. Pro mě to byl recept, který můj vztah k této pro někoho kontroverzní zelenině zcela změnil. Pečením získá květák křupavou strukturu a jakoby oříškovou příchuť.
Květák je vůbec velké téma, tato bělostná hlávka je totiž překvapivě univerzální a dá se z ní vytvořit nespočet originálních receptů. Hned sedm kousků najdete i v podzimním čísle časopisu Prima FRESH, které jsem u Gondíků také trochu představila.
Ale teď už pojďme zpátky k receptu na pečený květák! Ve videu se dozvíte jak na něj:
K přípravě potřebujete jen pár surovin:
A pro ty, co to potřebují mít černé na bílém, tady je odkaz na recept :)
Připravila Klára Michalová