Po maturitě na střední škole byla přijata ke studiu germanistiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Současně studovala učitelství náboženství, etiky a filosofie.
Jana Fabiánová, Yanna Fabian
Při studiu si vydělávala jako tanečnice a herečka v menších epizodních rolích. Také překládala a vyučovala německý jazyk. Nyní se Jana živí jak zpěvačka a herečka. Její velkou vášní je zdravé jídlo a vše kolem něj. Sama vydala také kuchařku, kde se věnuje rovnováze mezi jídlem a zdravím. Jana je dcerou zpěvačky Nadi Urbánkové a profesora angličtiny, překladatele a textaře Jana Nemejovského. Žije se snoubencem Dinem, se kterým je asi čtyři roky, a čivavou Tashi. S Dinem se poznala v Los Angeles, ale poslední dva roky žijí v Praze. Jana byla oslovena, zda by se Prostřeno! nechtěla účastnit a nabídku ráda přijala, protože r
Ráda vaří a inspiruje lidi zdravým a dobrým jídlem. Chtěla by ukázat vlastní, cenově dostupné recepty na jídla, která jsou zdravá a laskavá. Pokud by vyhrála, tak by část peněz věnovala útulku Šťastný zvěřinec, kterému dělá patronku. Jako zábavu si připravila malou dance party – na začátek protažení, povídání o dechu a hlasu jako pomůcce pro zlepšení nálady a pak trochu tance. Na závěr se zklidní a uzemní.
Charakter: Její partner by ji popsal jako veselou holku do nepohody. Ráda baví lidi, ale na druhou stranu je velký introvert a nad některými věcmi moc přemýšlí. Věří, že i jednotlivec může změnit svět k lepšímu.
Zájmy: Jana má štěstí a její práce je zároveň i jejím koníčkem. Ráda maluje, cvičí jógu a občas si zajde zaběhat. Píše knížky o zdravém jídle, ale i knížky pro děti. S partnerem mají společný hudební projekt The Infinite Seas. Společný čas tráví na procházkách, skládáním muziky a nahráváním. Rádi sledují sci-fi a komedie.
Vztah k vaření: Jana vaří hodně doma, ale už se najdou i restaurace, kde se dá dobře najíst, i pokud je někdo vegan. Napsala veganskou kuchařku. Moc ráda peče a vymýšlí nové veganské zákusky.
Chutě: Jana je veganka asi 8 let – jí pouze rostlinnou stravu. Má ráda zmrzlinu a čokoládu. Od 15 let se začala zajímat o zdravou stravu a získávala různé informace. Domácí česká klasická strava jí nedělala vůbec dobře. Začala posilovat, cvičit a běhat. Postupem času ji tato cesta dovedla víc do hloubky a začala více vnímat i okolí, etiku potravinového průmyslu, společnost a vše kolem zdravého jídla, vegetariánství a veganství. Na veganskou stravu s ní přešel i její snoubenec, kterému veganství pomohlo s mnoha zdravotními komplikacemi. Podle Jany je základem zdraví vyrovnané PH, a pokud si lidé udržují ideální hladinu PH, tak si organismus poradí se vším.
Nesnáší: Nejí žádné živočišné produkty a snaží se vyhnout bílému cukru. Má intoleranci na laktózu, ale díky veganské stravě s tím nemá problém.
Motto: V životě se řídí mottem: „Žij a nech žít.“