Suroviny
- kešu ořechy 1/2 hrnku
- hroznový olej 2 PL
- červená cibule 1
- celer 1/2
- česnek 3
- brokolice 2
- kostka zeleninového bujónu 1
- sůl 1/2 ML
Postup přípravy
- Kešu ořechy zalijeme horkou vodou a přes noc necháme odstát v lednici. Následně vodu z kešu scedíme. Ořechy vložíme do mixéru, přidáme 1 hrnek vody. Důkladně rozmixujeme.
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájený česnek a cibuli, osolíme. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, celer a rozmixované kešu ořechy. Zalijeme třemi hrnky vody, přidáme kostku zeleninového bujónu a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut na mírném plameni, až zelenina zcela změkne. Uvařenou polévku necháme chvíli vychladnout a poté ještě rozmixujeme v mixéru najemno