Helena je majitelkou HF Pastry Academy. Je lektorkou cukrářských kurzů, viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR a cukrářkou Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. Cukrařině se věnuje asi 10 let. V cukrářském světě se ocitla již v 16 letech na brigádě.
Helena Fléglová
Zlomový okamžik pro ni byla stáž v cukrárně Bubo Barcelona, kterou zaštiťoval světově známý Carles Mampel. Baví ji neuvěřitelná variabilita, kreativita a rychlá zpětná vazba od zákazníka, ať už po ochutnání dortu, nebo po absolvovaném kurzu. V rámci akademie ráda předává své receptury, zkušenosti a pomáhá alespoň malým dílem ke zvyšování úrovně cukrářského řemesla a zároveň ke zvyšování atraktivnosti tohoto krásného řemesla, a to ať v rámci kurzů, online kurzů anebo knihy. Má skvělého manžela, který ji v její profesi ve všem podporuje a zvládá její častou nepřítomnost doma. Nabídku přijala, protože se ráda setká s kolegy, kteří milují stejný obor jako ona. Pokud by vyhrála, tak by peníze darovala cukrářským školám na vzdělávání studentů. Jako zábavu si pro hosty připravila poznávání druhů čokolády. A proč poskládala menu takto? Všechna jídla patří mezi její oblíbená a druhý a třetí chod mají blízko k cukrařině.
Charakter: Sama o sobě tvrdí, že je workoholik. Je tvrdohlavá, trpělivá a někdy lehce flegmatická.
Zájmy: Ve volném čase ráda běhá. Dále volný čas věnuje sebevzdělávání v cukrařině.
Vztah k vaření: Větší vztah než k vaření má k samotnému jídlu. Je spokojenější, když uvaří někdo jiný.
Chutě: Nejraději připravuje steaky. Má ráda téměř vše. Vždy záleží na tom, jak je jídlo připravené.
Nesnáší: Nejí ústřice, klasická játra a vnitřnosti. (Foie gras miluje.)
Motto: V životě se řídí mottem: ,,Neočekávej nic a važ si všeho.‘‘
Očekávání: Těší se na příjemně strávených pět dní s cukrářskými profíky.