Suroviny
- kachní játra 200 g
- sůl 2,5 g
- cukr 3 g
- smetana ke šlehání 80 g
- želatina (platková) 1,75 g
- likér Grand Marnier 13 g
Malinovo-jahodová omáčka
- ovocné pyré (malinové) 150 g
- ovocné pyré (jahodové) 60 g
- cukr krystal 20 g
Postup přípravy
- 60 g smetany s cukrem a solí přivedeme k varu. Přidáme játra a pomalu zahříváme cca 2 minuty. Dáme stranou. Želatinu dáme do studené vody na 5 minut, poté rozpustíme ve 20 g horké smetany.
- Vše smícháme dohromady, včetně zbývající smetany, a promixujeme ponorným mixérem. Přidáme Grand Marnier. Nalijeme do misek nebo formiček a vychladíme/zamrazíme. Malinovo-jahodová omáčka: Svaříme vše dohromady.
Autor receptu: Helene Fléglová