Ganache z pečeného cheesecaku
- kokosové pyré 45 g
- cukr krystal 10 g
- bílá čokoláda 50 g
- krémový sýr 170 g
- vejce 35 g
Crumble
- máslo 40 g
- cukr krystal 40 g
- mandlová moučka 40 g
- mouka 40 g
- sůl 1 g
Mangový tatarák
- mango 100 g
- ovocné pyré (z manga) 40 g
- ovocné pyré (z marakuji) 20 g
- voda 10 g
- pektin 1 g
- cukr krystal 10 g
Omáčka
- ovocné pyré (z manga) 75 g
- ovocné pyré (z marakuji) 75 g
- agar 1,5 g
- xantanová guma
- voda
Postup přípravy
Ganache z pečeného cheesecaku
- Zahřejeme čokoládu s kokosovým pyré. Cream cheese s cukrem a vejcem rozmícháme v misce a zalijeme teplou smetanou s čokoládou. V případě potřeby promixujeme ponorným mixérem (není nutné).
- Nalijeme do formy a pečeme 12–15 minut na 130 °C. Cheesecake je hotový ve chvíli, kdy kraje jsou pevné, ale střed se stále třese a působí nedopečeně. Upečený cheesecake dáme zchladit do šokeru.
- Až bude zcela tuhý, promixujeme ponorným mixérem a dáme do cukrářského sáčku.
Crumble
- Ze všech surovin uděláme ručně drobenku a dáme vychladit.
- Crumble rozdrobíme na plech a pečeme dozlatova na 150 °C cca 20 minut.
Mangový tatarák
- Mango nakrájíme na malé kostičky. Cukr smícháme s NH Pectinem. Pyré a vodu zahřejeme na 40 °C, přidáme cukr s pectinem a přivedeme k varu.
- Přidáme mango a čerstvou marakuju. Necháme vychladit.
Omáčka
- Mango nakrájíme na malé kostičky.
- Přidáme pyré, čerstvou marakuju a promícháme.
Autor receptu: Helene Fléglová