Prima FRESH festival 2024 vyráží na hvězdnou tour

Legendy české gastronomie, koncert Anny K., Queens of Bohemia a kapely Nebe, zbrusu nové talkshow a hlavně spousta skvělého jídla a nevšedních zážitků – to je Prima FRESH festival 2024. Začíná se třetí květnový víkend v Plzni, další zastávkou je hrad Špilberk v Brně, v červnu následují Pardubice a Kroměříž.

Menu od hvězd české gastronomie

„Co by to bylo za festival bez Zdeňka Pohlreicha. Hlavní stage tedy ovládne jako už tradičně tato osobnost naší gastronomie. Pozvání přijala také Veronika BESKY, Pavel Berky nebo Mirka Van Gils. Hvězdná přehlídka tím ale nekončí, také letos bude špičkové menu nabízet vyhlášené Café Imperial Zdeňka Pohlreicha ve spolupráci s Valoria Catering, svoji kreativitu předvede Petr Heneš a jeho olomoucké Long Story Short a restaurace, kde se psala historie české gastronomie – Alcron Restaurant pod vedením Josefa Křížka,“ vybírá ty největší hvězdy festivalu jeho ředitel Petr Jirásek a dodává: „Nebudou chybět lokální podniky, street food v podání například Arslan Buzz, BBQ boys nebo Street food Vietnam, Coffee stage ve spolupráci s SCA ČR, kamion Hladinka od Pilsner Urquell, řemeslné pivovary, široká nabídka vín a mnoho dalšího.“

Známé tváře TV Prima a nálož koncertů

Kromě skvělého jídla se bude servírovat i pořádná nálož zábavy. Letošní žhavou novinkou je Talk Stage „Pod pokličkou“ powered by Ploom, na které se budou celý víkend odehrávat rozhovory se známými kuchaři, tvářemi TV Prima a dalšími známými hosty. Zlatým hřebem programu bude v Plzni koncert Anny K., v Brně to rozbalí kapela Queens of Bohemia, v Pardubicích se mohou návštěvníci těšit opět na Annu K. a v Kroměříži zahraje kapela Nebe.

Voňavá káva z rukou tech nejpovolanějších

Speciality Coffee Association ČR je letošním patronem Coffee stage. Znamená to, že všechno, co souvisí s kávou budou mít pod kontrolou skuteční odborníci a skvělý chuťový zážitek bude zaručen. Tematický program představí nejlepší baristy a pražiče kávy, připraveny jsou workshopy, soutěže a spousta vynikající kávy.

Kdo chce zažít víc?

Být VIP je vždycky lepší! Proto je novinkou letošního ročníku nabídka vstupenek pro opravdové gurmány. Na výběr jsou speciální festival passy pro milovníky piva, vína nebo kávy, a kromě degustací a dárků mají vstupenky spoustu dalších výhod.

Tady šéfují děti!

Jako každý rok je festival #babyfriendly. Děti se mohou těšit na bohatý program plný aktivit, který spolehlivě zabaví malé i větší ratolesti. Rodiče si budou moci v klidu vychutnat gurmánské speciality, sklenku vína nebo orosené pivečko. Generální partner ŠKODA Auto přiveze Školičku vaření, kde si děti vyzkouší pečení vlastních Škoda keksíků nebo pizzy. Chybět nebude ani parádní dětský koutek, o který se postará společnost Elimon. V něm si děti užijí skákací hrad, malování na obličej, hry ve virtuální realitě a mnoho zábavných her. Svou relaxační zónu s programem pro dospělé i děti obstará i společnost MOL. Kromě toho MOL přiveze i svůj Fresh Corner – nebude chybět nabídka kávy a vytuněných amerických hot dogů, které řidiči znají ze svých cest autem.

Dostihy a gurmáni. To jsou Pardubice

Prima FRESH festival v Pardubicích nabízí první den festivalu, v sobotu 22. června, jedinečnou šanci zažít 2. kvalifikaci na 134. Velkou Pardubickou se Slavia Pojišťovnou. Celá letošní tour tak bude opravdu jedinečná. V Plzni se již tradičně festival vydá do parku za OC Plzeň Plaza, v Brně i tento rok vyrazí na to nejkrásnější místo v Brně – přímo na hrad Špilberk a v Kroměříži se vydá do malebných podzámeckých zahrad Arcibiskupského zámku, které jsou na seznamu UNESCO.

Prima FRESH festival by se neobešel bez podpory generálních partnerů. Poděkování patří generálním partnerům Škoda Auto eMobility Provider, Elimon a MOL a Fresh Corner.

Kam na festival?

  • Plzeň              18.-19. 5. 2024
  • Brno                25.-26. 5. 2024
  • Pardubice      22.-23. 6. 2024
  • Kroměříž        29.-30. 6. 2024

Více info na: www.freshfestival.cz

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty