Valentýnský mixér: bio sušenky, čokoláda, bonbony či alko i nealko osvěžení

Jak jsme slíbili, máme pro vás další várku valentýnských tipů. Pokud ještě tedy nemáte nic vymyšleno, stále není pozdě. ;) Zajímavých sladkostí i nápojů totiž máme v rukávu stále dost!

Valentýnská bio srdíčka

Posláním růžového balíčku plného roztomilých srdíček z pohankové a kukuřičné mouky je šířit kolem sebe láskyplnou atmosféru. Dělá to opravdu znamenitě a to ještě počkejte, až ochutnáte. V Biopekárně Zemanka vždycky pečou s láskou, ale na valentýnské nadílce si dali záležet obzvlášť. Valentýnská bio srdíčka jsou slazena kombinací medu a třtinového cukru a ucítíte v nich jemnou chuťovou souhru skořice, anýzu, hřebíčku, koriandru a kardamonu. Jsou bezlepková a cena jednoho balení je 59 korun.

Gurmánská bílá čokoláda s českými jahodami

Lámete si hlavu s tím, jak originálně potěšit svou lásku na svatého Valentýna? Sáhněte po české značce Míšina čokoláda. Její 40% bílá čokoláda s českými jahodami, která navíc získala prestižní světové kulinářské ocenění, potěší všechny zamilované mlsné jazýčky. Čokoláda byla vyrobenou unikátní metodou bean to bar, tedy od bobu až po tabulku. Na najemno rozemletých jahodách si pochutnáte v každém soustu. Jsou spolu s ostatními surovinami namleté v kamenném mlýně, díky tomu dochází k propojení všech chutí. Čokoláda tak získá nezaměnitelnou barvu, chuť i vůni jahod.

Bonbonky nejen na Valentýna

Den svatého Valentýna je považován za oslavu lásky a jak je známo, láska prochází žaludkem. Ukažte svým blízkým, že vám na nich záleží. Stačí k tomu drobnost v podobě Haribo bonbonů Bärchen-Pärchen, medvídků kráčejících ruku v ruce. A protože protiklady se přitahují, každá dvojice medvídků v sobě dokonale snoubí sladkokyselou chuť citronu a třešní, pomeranče a jablka či rybízu a borůvek. Podělte se o želatinové parťáky s vašimi nejbližšími a oslaďte si den zamilovaných.

Růžové Prosecco

Italskou gastronomii není třeba dlouho představovat. Italové milují kvalitní pečivo, své šťavnaté olivy a lahodné sýry. Dali světu křupavou pizzu, geniální těstoviny i vynikající dezerty. Italové si dovedou užívat života plnými doušky a po douškách si dopřávají i svá mimořádná vína. V privilegovaných italských regionech Veneto (Benátsko) a Friuli – Venezia Giulia (Furlánsko – Julské Benátsko) se rodí světově proslulé Prosecco. Odnedávna je v rámci apelace DOC k dostání také vytoužené růžové Prosecco. Růžový skvost z odrůdy Glera a Pinot Noir je perfektním společníkem pro zamilovaný pár při romantické chvilce.

Zažehněte plamen lásky sklenkou mimořádného růžového Prosecca Gancia z rodinného vinařství Fratelli Gancia. Toto vinařství se pyšní výrobou vůbec prvního italského šumivého vína.

A ještě jedno!

Květiny na svátek zamilovaných potěší jistě mnoho žen, zkuste ale svou drahou polovičku letos překvapit dárkem, který si zaručeně vychutnáte oba. Mionetto Prosecco Rosé bude pro oslavu lásky tou nejlepší volbou, která z valentýnského večera vykouzlí nezapomenutelný okamžik. Nechte se unášet italskou elegancí, nespoutaností a vychutnejte si Prosecco, které vás nadchne nádhernou růžovou barvou broskvového květu a bohatým ovocným buketem s výraznými tóny červeného ovoce a grapefruitu. Pokud kromě lahodného přípitku zároveň stále váháte nad pochoutkami, jimiž během novoročních radovánek překvapíte své blízké, vsaďte na italské menu, které s tímto šumivým skvostem perfektně souzní.

Malinová limonádka

Zamilovaný Valentýn už pomalu klepe na dveře, a tak je nejvyšší čas udělat svým drahým polovičkám radost. K lásce neodmyslitelně patří sladká chuť, o kterou se postará oblíbená malinová limonáda ZON. Když se navíc spojí s valentýnským srdíčkovým obalem, její chuti se nic nevyrovná. Osvěžující malinovka je vyráběna z podzemních pramenů Vysočiny, které mají nízký obsah minerálních látek. Nenajdete v ní žádná syntetická barviva, je slazená výhradně cukrem. Pokud dáváte přednost praktické a lehké PET lahvi před tou skleněnou, tak ta právě teď oblékla nový valentýnský kabát se srdíčkem.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty