Mixér: osvěžení od Zlonínského Dvora, hovězí z rodinné farmy, Mirai menu nebo tip na letní drink

Chyběl vám náš oblíbený Mixér? I my jsme se nemohli dočkat, až vám povíme pár dalších zajímavostí z gastrosvěta a budeme s vámi sdílet všechny tipy.

Zlonínský Dvůr osvěží

Zlonínský Dvůr rozšířil gastronomickou mapu za hranice Prahy a fandí novému fenoménu cestování za skvělým jídlem, drinky a atmosférou. Majitel a executive chef Kamil Opelka předvádí v kuchyni neuvěřitelné kreace, které svou intenzivní chutí lákají hosty široko daleko. Fine dining se odehrává v hospodské restauraci hned vedle tělocvičny. Proč ne?

Letní měsíce nejsou jen o jídlech, ale také o drincích. Restaurace na venkově neznamená jen prvotřídní pivo, které je chladivě opojné. To zde najdete samozřejmě také. Ve Zlonínském Dvoře dvorní atmosphere manager Jakub Horvát připravuje skvělé alkoholické i nealkoholické drinky. Právě on se pohybuje v gastronomii již 16 let, a to na place a za barem. „Mám rád atmosféru, kterou dokáže vytvořit jen dobrý gastronomický podnik. Je jedno, jestli je to hospoda, restaurace nebo bar. Když je dobrá nálada, prvotřídní jídla a drinky, rázem se stává z obyčejného oběda, večeře nebo jen posezení nad sklenkou skvělý zážitek,“ dodává atmosphere manager Jakub Horvát.

V nabídce je hned 14 druhů ginů a 5 značek toniků. Z toho vzniká nepřeberné množství kombinací oblíbeného alkoholického nápoje Gin&Tonic. Je libo s borůvkami nebo tymiánem? Nutno upozornit, že bylinky v drincích jsou vypěstované na restaurační zahrádce. Vesnice má své výhody. Dále je v nabídce dámami oblíbené jahodové Daiquiry. Aby si opravdu každý vybral, nechybí ani nabídka domácích propracovaných limonád.

Ryby, maso a delikatesy z Boxxi.cz

Portál Boxxi.cz, který český trh už nějaký ten pátek zásobuje špičkovými, a přesto dostupnými rybami z islandských moří, rozšiřuje svůj sortiment. Přichází nově s masem a spoustou dalších delikates. „Naši zákazníci začali volat i po kvalitním mase, a tak jsme jim rádi vyhověli a přidáváme ho do naší nabídky. Stejně jako u ryb se zaměřujeme na malé výrobce, kteří do chovu zvířat dávají skutečně srdce“, vysvětluje rozšíření nabídky Marek Jirovec, zakladatel portálu Boxxi.cz.

A že zákazníkům skutečně vyšli vstříc, dokazuje neskutečných 18 druhů špičkového hovězího, které teď v nabídce mají. Zapátrali v celé republice a našli rodinnou farmu, která splnila jejich vysoké požadavky na kvalitu, etiku a udržitelnost. Rodina Čunátova na Milevsku hospodaří po několik generací a Animal welfare u nich není jen módní slovní spojení. Na nekonečných jihočeských loukách chovají plemeno Simentál, původem ze Švýcarska, a oblíbené (a krásné) Charolais z Francie. Díky pestré pastvě a „domácímu“ senu bez chemie, je jejich maso jiné na první ochutnání.

MIRAI představují vlastní menu

Síť restaurací rychlé obsluhy McDonald’s představila unikátní menu vytvořené populární skupinou MIRAI. Krom kombinace klasických produktů si kapela pro své fanoušky a zákazníky řetězce nachystala i jednu opravdovou specialitu. Základem MIRAI menu je Big Mac, k němu samozřejmě nechybí porce hranolek, dvě nuggetky, dva kusy šťavnatých stripsů, sladkokyselá omáčka a na zapití Coca-Cola. Nesmí chybět ani sladká tečka na závěr, která je opravdovou specialitou. Tvoří ji totiž lahodná zmrzlina McSundae s posypkou z lotus sušenek a s karamelovou polevou. Restaurace McDonald’s patří mezi oblíbené zastávky kapely během jejich cest na koncerty, speciální MIRAI menu je tak výběrem jejich nejoblíbenějších produktů. Fanoušci mají navíc v rámci spolupráce možnost získat vstupenky na zářijové koncerty kapely v O2 aréně, které jsou již téměř vyprodané.

Spolupráce mezi MIRAI a McDonald’s je v Čechách vůbec prvním takovým počinem v rámci světového fenoménu Famous Order, kdy pro své fanoušky a zákazníky tohoto řetězce vytvořili speciální menu popkulturní hvězdy jako Mariah Carey, Travis Scott, BTS, Saweetie a další.

Hero drink: Wild Bourbon & Cola

Zahajte letní sezonu netradičně – s ikonickým bourbonem Wild Turkey 101, který vás vmžiku přenese do prostředí stylového amerického venkova v Kentucky. Můžete si ho vychutnat samotný na ledu nebo v hero drinku Wild Bourbon & Cola, který dodá ten pravý šmrnc vašim letním grilovacím setkáním.

Kvalita, kterou oceníte

Hodnotné suroviny, pracovitost a píle rodiny Russellů, to je ikonický bourbon Wild Turkey, který si vás získá díky svému charakteristickému robustnímu profilu, ve kterém kontrastuje jemnost i síla. Vyrábí se pod taktovkou legendárních master destillerů Eddieho a Jimmyho Russela ze směsi kukuřice a kvalitních obilovin. Následně zraje 6–8 let v dubových sudech vypálených na nejvyšší stupeň, který je označován jako „alligator char“.

Na ledu i v koktejlu

Ikonický Wild Turkey Bourbon 101 si pro letošní sezonu připravil novinku – Wild Bourbon & Cola, která vás v parném letním podvečeru skvěle osvěží. Příprava není složitá a hravě ji zvládnete i z pohodlí domova, tudíž by rozhodně neměl chybět na žádné letní „grilovačce“. Pakliže patříte k těm, kteří spíše preferují klasickou chuť bourbonu, vychutnej si Wild Turkey samotný na ledu nebo se sodou.

Drink sezony: WILD BOURBON & COLA

Budete potřebovat:

  • Wild Turkey Bourbon 101
  • Fever-Tree Cola
  • plátek pomeranče
  • led

Naplňte sklenici ledem, nalijte 4 cl Wild Turkey a dolijte Fever-Tree Colou. Ozdobte plátkem pomeranče.

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty