Chcete ochutnat nová jídla nebo vyzkoušet nezvyklou příchuť zmrzliny s alkoholem? Přesně to najdete v našem dnešním Mixéru! Spolu s tipy na kávové osvěžení a medovou vychytávku na cesty. ;)
Mixér: nové menu, zmrzlina nebo ledové osvěžení
Nové menu přichází do Elements
Restaurace Elements, kterou najdete v prostorách hotelu President na pražském Dvořákově nábřeží, přichází s novým menu. To je inspirované jarem a plné barev, čerstvosti a sezonních surovin. Na starosti ho má šéfkuchař restaurace Elements Jan Ležal. Čerstvé a sezonní suroviny se v novém menu kombinují jak s tradiční italskou kuchyní, tak s moderními přístupy, jako je uzení nebo molekulární kuchyně. Vzniká tak zajímavá kombinace, která dohromady tvoří jedinečný podpis restaurace Elemenents a jejího kuchařského týmu.
Mezi předkrmy najdete vedle polévek třeba tradiční Vitello Tonnato, zauzený čerstvý sýr na lůžku z jarního salátu s mateřídouškou nebo netradičního humra s mangem, červeným pomerančem a riccottou.
Léto s proseccem v Crème de la Crème
Letní sezona v Crème de la Crème se již tradičně ponese v duchu osvěžujících zmrzlin s příměsí alkoholu. Letos se Honza Hochsteiger zaměří především na prosecco. Všichni zákazníci se tak mohou těšit hned na několik druhů zmrzlin s tímto italským vínem. Například ve spojení s broskví, jahodou nebo třešní. Ani zastánci smetanových zmrzlin ale nepřijdou zkrátka a sáhnout mohou například po zmrzlině Malaga s vínem Marsala, která je navíc plná velkých měkkých rozinek. Dobrou zprávou je, že všechny zmíněné zmrzliny obsahují maximálně 1 % alkoholu, a tak se nemusíte bát kocoviny.
Sladkou cestu!
Jste milovníkem medu a čaj bez něj si neumíte představit? Blíží se dlouho očekáváná dovolená a s ní spojené cestování. Do zavazadla místo medu ve sklenici sáhněte po praktickém dávkovači Medokomerc, který je na cesty jako dělaný! Lahvička se dobře drží a není ulepená. Ať už pojedete na chatu, či k moři, vezměte dávkovač s sebou. Nezabere skoro žádné místo a váš odpočinek bude ještě o kapku sladší.
Osvěžující Nitro cold brew a ledový rooibos přes léto v kavárnách doubleshot
V létě do všech tří kaváren doubleshotu (Můj šálek kávy, Místo, espresso bar v Alza.cz) přibude pípa, ze které poteče káva, přesněji Nitro cold brew. To je za studena extrahovaná filtrovaná káva sycená dusíkem, která je úžasně lehká a osvěžující. A pokud jste spíše čajoví, v kavárně Místo si můžete dát i Nitro ledový rooibos.
Co je to to sycení dusíkem?
Jak se liší nápoje sycené dusíkem od těch sycených běžnějším CO2, jste možná ochutnali, pokud si někdy objednali čepovaný Guinness. Droboučké bublinky dusíku v Nitro nápojích zaplní celou sklenici a vy máte pocit, jako byste pili hodně hustou a krémovou pěnu. Nejsou tak agresivní jako klasické CO2, a vy tak vlastně nemáte pocit, že pijete bublinkový nápoj, přitom vás bezvadně osvěží.
Hit léta v Café Buddha
Executive chef restaurace Café Buddha Štěpán Návrat v pražské Balbínově ulici tentokrát zařadil v duchu blížícího se léta do menu další skvělou novinku. Jedná se o svěží a lehké summer rolls. Klasika kuchyně jihovýchodní Asie. Závitky znamenají pro tento region to, co pro Italy pizza. Jsou s ním zkrátka neodmyslitelně spjaté. V Café Buddha Balbínova nalezneme autentičnost, originalitu a akcent na čerstvost a kvalitu, jednoduše řečeno skvělou a neotřelou chuť Asie.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima