Chcete ochutnat nová jídla nebo vyzkoušet nezvyklou příchuť zmrzliny s alkoholem? Přesně to najdete v našem dnešním Mixéru! Spolu s tipy na kávové osvěžení a medovou vychytávku na cesty. ;)
Mixér: nové menu, zmrzlina nebo ledové osvěžení
Mixér: nové menu, zmrzlina nebo ledové osvěžení Zdroj: TZ
Nové menu přichází do Elements
Restaurace Elements, kterou najdete v prostorách hotelu President na pražském Dvořákově nábřeží, přichází s novým menu. To je inspirované jarem a plné barev, čerstvosti a sezonních surovin. Na starosti ho má šéfkuchař restaurace Elements Jan Ležal. Čerstvé a sezonní suroviny se v novém menu kombinují jak s tradiční italskou kuchyní, tak s moderními přístupy, jako je uzení nebo molekulární kuchyně. Vzniká tak zajímavá kombinace, která dohromady tvoří jedinečný podpis restaurace Elemenents a jejího kuchařského týmu.
Mezi předkrmy najdete vedle polévek třeba tradiční Vitello Tonnato, zauzený čerstvý sýr na lůžku z jarního salátu s mateřídouškou nebo netradičního humra s mangem, červeným pomerančem a riccottou.
Léto s proseccem v Crème de la Crème
Letní sezona v Crème de la Crème se již tradičně ponese v duchu osvěžujících zmrzlin s příměsí alkoholu. Letos se Honza Hochsteiger zaměří především na prosecco. Všichni zákazníci se tak mohou těšit hned na několik druhů zmrzlin s tímto italským vínem. Například ve spojení s broskví, jahodou nebo třešní. Ani zastánci smetanových zmrzlin ale nepřijdou zkrátka a sáhnout mohou například po zmrzlině Malaga s vínem Marsala, která je navíc plná velkých měkkých rozinek. Dobrou zprávou je, že všechny zmíněné zmrzliny obsahují maximálně 1 % alkoholu, a tak se nemusíte bát kocoviny.
Mixér: nové menu, zmrzlina nebo ledové osvěžení 2 Zdroj: TZ
Sladkou cestu!
Jste milovníkem medu a čaj bez něj si neumíte představit? Blíží se dlouho očekáváná dovolená a s ní spojené cestování. Do zavazadla místo medu ve sklenici sáhněte po praktickém dávkovači Medokomerc, který je na cesty jako dělaný! Lahvička se dobře drží a není ulepená. Ať už pojedete na chatu, či k moři, vezměte dávkovač s sebou. Nezabere skoro žádné místo a váš odpočinek bude ještě o kapku sladší.
Mixér: nové menu, zmrzlina nebo ledové osvěžení 3 Zdroj: TZ
Osvěžující Nitro cold brew a ledový rooibos přes léto v kavárnách doubleshot
V létě do všech tří kaváren doubleshotu (Můj šálek kávy, Místo, espresso bar v Alza.cz) přibude pípa, ze které poteče káva, přesněji Nitro cold brew. To je za studena extrahovaná filtrovaná káva sycená dusíkem, která je úžasně lehká a osvěžující. A pokud jste spíše čajoví, v kavárně Místo si můžete dát i Nitro ledový rooibos.
Mixér: nové menu, zmrzlina nebo ledové osvěžení 4 Zdroj: TZ
Co je to to sycení dusíkem?
Jak se liší nápoje sycené dusíkem od těch sycených běžnějším CO2, jste možná ochutnali, pokud si někdy objednali čepovaný Guinness. Droboučké bublinky dusíku v Nitro nápojích zaplní celou sklenici a vy máte pocit, jako byste pili hodně hustou a krémovou pěnu. Nejsou tak agresivní jako klasické CO2, a vy tak vlastně nemáte pocit, že pijete bublinkový nápoj, přitom vás bezvadně osvěží.
Mixér: nové menu, zmrzlina nebo ledové osvěžení 5 Zdroj: TZ
Hit léta v Café Buddha
Executive chef restaurace Café Buddha Štěpán Návrat v pražské Balbínově ulici tentokrát zařadil v duchu blížícího se léta do menu další skvělou novinku. Jedná se o svěží a lehké summer rolls. Klasika kuchyně jihovýchodní Asie. Závitky znamenají pro tento region to, co pro Italy pizza. Jsou s ním zkrátka neodmyslitelně spjaté. V Café Buddha Balbínova nalezneme autentičnost, originalitu a akcent na čerstvost a kvalitu, jednoduše řečeno skvělou a neotřelou chuť Asie.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima
