Novinky na trhu: výběrová káva v sáčku, horké mošty nebo fermentovaný čaj

Pokud hledáte něco, co vás osvěží nebo nabudí, máme pro vás pár zajímavých novinek. Známá česká pražírna přišla s perfektní novinkou pro rychlou a kvalitní kávu kdekoliv, dále tu máme tip na horký mošt, který vás zahřeje v mrazivých dnech. A kombucha v plechovce, která spojuje nevšední chuť s dávkou energie. Čtěte dál, ať víte, co byste mohli v novém roce vyzkoušet!

Skvělý filtr kdekoliv a kdykoliv od doubleshot

Doubleshot, česká pražírna výběrové kávy, představuje novinku na trhu – sáčkovou kávu! Jde o jedinečnou kombinaci výběrové kávy a jednoduché přípravy, kterou zvládne úplně každý. Můžete si dopřát skvělý a voňavý filtr, i když u sebe zrovna nemáte potřebné vybavení. Sáček stačí jen zalít horkou vodou a vychutnáte si špičkový šálek filtrované kávy kdykoliv a kdekoliv. Sáčková káva je dalším z kroků pražírny, které mají výběrovou kávu udělat přístupnější všem.

„Zjednodušení obalů, kapsle s výběrovou kávou a teď sáčková káva jsou naše kroky k tomu, jak nabídnout zákazníkům co nejjednodušší cestu ke skvělé výběrové kávě. Sáčková káva bude zajímavá především pro ty, kdo nemají možnost přípravu kávy řešit, ale přitom si chtějí dopřát kvalitní surovinu a chutný šálek kávy srovnatelný s běžnou filtrovanou kávou,” vysvětluje Jaroslav Tuček, zakladatel pražírny, strategii doubleshotu a motivaci, proč zařadili do sortimentu nový produkt.

Sáčková káva, v angličtině steeped coffee, je ideální na treky, na chalupu, pod stan nebo prostě když nestíháte nebo nemáte energii. Sáčky jsou vyrobené ze speciálního materiálu, který umožňuje maximální extrakci kávy a zároveň minimalizuje sedimentaci. Každý sáček je balený zvlášť a propláchnutý dusíkem, což zajišťuje čerstvost po celé měsíce. Stačí zalít sáček vroucí vodou a výsledkem je káva nejvíce podobná filtru z V60 nebo aeropressu, tedy chuťově velmi čistá a lehká. Balení kávových sáčků po 5 kusech seženete na e-shopu za 210 Kč, balení po 10 kusech za 390 Kč.

Připravte si hrníčky na horké mošty od Ovocňáku!

Teploty jsou dole, takže přijde vhod nějaké teplé pití na zahřátí. A pokud je navíc plné vitamínů, tím lépe. Ovocňák si pro tuhle příležitost připravil lahodné zimní mošty, které jsou namixované tak, aby chutnaly nejlépe horké. Vyrazte vstříc zimní náladě s chutí zázvoru, brusinek nebo klasického jablka na jazyku!

Proti rýmičce a na zimní náladu

Máte doma malé děti? Tak to určitě znáte ten koloběh zimních rýmiček a kašlíků, který nemá konce. Doplnění vitamínů je proto důležitější než kdy jindy a Ovocňákovy mošty v horkém podání jsou k tomu ideální. Je to přírodní a chutná zásobárna prospěšných látek, kterou si oblíbí i ti nejmenší. A když navíc přidáte kapku něčeho ostřejšího (myslíme tím samozřejmě jen dospělé)...

Štiplavý rýmičkobijec zázvor

Pokud se potřebujete zahřát a zbavit rýmičky, bude zázvor váš nejlepší kamarád. Přináší úlevu při nachlazení a podobně jako chilli podporuje krevní oběh, čímž krásně prohřívá celé tělo. Skvělá volba pro ty, kdo chtějí zimu přečkat zdraví a v teple.

Voňavý jablečný štrúdl

Voní jako štrúdl a také tak chutná! Na jeho výrobu byla totiž použita ta nejsladší česká jablíčka a spousta zimního koření. Jablka jsou pro nás navíc odvěkou součástí stravy, takže tělo umí skvěle zpracovat všechny živiny a vitamíny v nich obsažené.

Mixit a jejich speciální kombucha!

Mixit vás zve na opravdu netradiční zimní drink – není totiž horký a je perlivý. Přesto je zimní. Je to totiž kombucha winter spice! Fermentovaný čaj vyladěný zázvorem, skořicí, badyánem, kardamomem, hřebíčkem a vylepšený špetkou růžového a černého pepře vlije energii do žil, pomůže s imunitou i trávením, je BIO. Ale hlavně – je to lahůdka!

První Mixit dobrota v plechovce

V Mixitu si libují v experimentování, proto není divu, že se pustili do výroby vlastní kombuchy. Základem je pečlivě namíchaný mix černého a zeleného čaje, doplněný dávkou vánočního koření a jemně pikantní směsí růžového a černého pepře, která příjemně polechtá na jazyku a dodá nápoji ten správný šmrnc. Kombucha je navíc nepasterovaná, takže si zachovává maximum prospěšných probiotik pro zdravé zažívání našich bříšek. Všechny ingredience pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství, a je tedy BIO.

Co je to kombucha?

Prastarý nápoj vyráběný fermentací slazeného čaje pomocí symbiotické kultury bakterií a kvasinek - zní to trochu jako chemický experiment, ale vše je stoprocentně přírodní! Samotná výroba trvá obvykle 7–10 dní a výsledkem je perlivý nápoj bohatý na bioaktivní látky, které mohou podpořit imunitu, trávení a celkové zdraví. A hlavně a především - je straaaaaašně dobrá.

To nejlepší na závěr – Mixit si dal novoroční předsevzetí, že to s kombuchou rozjede na plné obrátky. Už teď v mixitích laboratořích bublají další příchutě, které spatří světlo světa co nevidět, takže ta se zimními chutěmi je limitovaná edice a zároveň ochutnávka celé nové řady Mixit kombuch. Další budou následovat!

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty