Novinky na trhu: svěží limonády a vody ve skle, pivní destilát nebo limitovaná edice rumu

Náš dnešní článek s novinkami se točí kolem tekutých radostí. Můžete totiž nově ochutnat kvalitní limonády, nevšední pivní destilát nebo si zjistit víc o jedné limitované edici rumu. Pokud máte rádi tento typ alkoholu, je to tip přesně pro vás!

Nové limonády, sirupy a vody ve znamení BOHO

Značka BOHO Life vás svými nápoji naladí na božskou vlnu. Přesně tak lehce se totiž budete cítit při jejich vychutnávání, ať už se do nich pustíte jen tak, nebo je zkombinujete v nějakém skvělém drinku. Tyto špičkové české produkty jsou vyladěny k dokonalosti a přinášejí zákazníkům příchutě, které reflektují nejen českou kulturu, ale také světové trendy.

Limonády BOHO nabízejí širokou škálu variant. Můžete si pochutnat na Malině, Zázvoru, Levanduli, Yuzu, Aperitivu či Višni. Každá z limonád je obohacena o šťávu z yuzu, což je asijský „super“ citrus s bylinkovými tóny, který mohou mít příznivé účinky na lidský organismus. Nejlépe si je vychutnáte vychlazené.

Pokud byste si chtěli namíchat vlastní limonádu v poměru, který je pro vás ten nejchutnější, můžete si pohrát s BOHO sirupy v příchutích Levandule, Bezinka, Malina, Rakytník, Okurka, Zázvor či Yuzu. Yuzu jako takové přitom ani v tomto případě nechybí v žádném z uvedených sirupů. Tento jihokorejský citrus obsahuje obrovské množství vitaminu C a dalších antioxidantů, které jsou prospěšné lidskému organismu. Sirupy BOHO jsou výtečné se studenou perlivou vodou.

A pokud nejste na limonády či sirupy, osvěžte se perlivou, neperlivou nebo jemně perlivou BOHO vodou. Pochází z Pavlovských vrchů, jejichž vápencové podloží ovlivňuje její chuťový profil, a proto je BOHO voda také perfektním společníkem ke gastronomickým zážitkům. Všechny nápoje značky jsou vyráběny ze 100% přírodních surovin a jsou bez konzervantů a umělých barviv.

Brewberry Hill – pivní destilát

Vinohradský pivovar uvádí limitovanou edici destilátu Brewberry Hill. Byl vyroben ve spolupráci s destilačními mistry, craftovou palírnou Landcraft. Vznikl tak skvělý vánoční dárek pro muže. V březnu 2020 uvařil Vinohradský pivovar várku mladiny pro Vinohradskou 11 a svěřil ji Landcraftu, craftové palírně, pro kterou příležitostně vaří sladinu pro jejich whisky. A to právě kvůli jejich řemeslnému umu a osobnímu přístupu ke každému kroku výroby a každé jedné lahvi.

Mladina* byla vypálena v destilérce v Tursku v dubnu 2020, pak zrála 3 roky v dubovém sudu. Za tu dobu se v ní dokonale propojily dvě tradiční řemeslné výroby, špičková kvalita vstupní suroviny a znalosti i zkušenost všech, kteří se na ní podíleli. Vyzrála do důstojné jemné chuti, která určitě obstojí ve srovnání s kvalitními skotskými whisky. Je opravdu unikátní, a to i díky limitované edici.

* V pivovarnictví termín „mladina“ (nebo také „mladé pivo“) odkazuje na pivo, které bylo uvařeno, ale je dosud nezralé nebo nedosáhlo optimálního stáří pro konzumaci. Mladina je stadium piva, které se nachází mezi obdobím vaření a finálního zrání předtím, než je považováno za hotový produkt.

Limitovaná edice rumů Colección Visionaria

Poháněna vášní pěti generací Maestros Roneros a více než 135 lety mistrovství ve výrobě rumu, dominikánská značka ultraprémiových rumů Brugal nyní představuje první edici limitované série rumů Colección Visionaria. Colección Visionaria, vyrobená pomocí unikátní metody aromatického vypalování sudů, byla vyvinuta Maestrou Ronera Jassil Villanueva Quintanou z páté generace Maestros Roneros rodiny Brugal.

Rumy Brugal jsou 100% dominikánského původu a tato kolekce není výjimkou. Maestros pečlivě vybírali nejkvalitnější přírodní suroviny z jejich milované vlasti, Dominikánské republiky, aby vytvořili ten nejautentičtější ultraprémiový rum. Pro první edici Colección Visionaria Maestros ručně vybrali jeden z nejcennějších pokladů ostrova, kakaové boby. Díky metodě aromatického vypalování byly sudy infuzovány jejich charakteristickými oříškovými, sametově ovocnými vůněmi.

K dispozici je na celém světě pouze extrémně limitované množství 4 šarží této unikátní kolekce. Doporučená maloobchodní cena činí 2 350 Kč.

Značka Brugal, známá svým průkopnickým duchem, se s Colección Visionaria vydává na vzrušující cestu a zároveň nabízí pozvání k objevování své nové vize - kolekce rumů plně inspirovaná domovinou. Colección Visionaria 01, Cacao, je odrazem dětství Jassil Villanueva Quintany.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty