Novinky na trhu: veganské tartaletky, dýňový kečup nebo dobroty z arónie

Chcete si rozšířit gastronomické obzory o pár zajímavých novinek? Pak čtěte dál – na své si tentokrát přijdou milovníci veganských dezertů, dýňových chutí a také ti, kteří myslí na svou imunitu. Věříme, že vás dnešní trojice jistě příjemně překvapí.

Veganské tartaletky

Na první listopad již tradičně připadá den Světový den veganství. Oslavte ho letos stylově, dopřejte si speciální tartaletky Ollies a vyzkoušejte, zda patříte mezi tu opravdu malou hrstku lidí, kteří poznají, že jsou čistě z veganských složek. Tyto dezerty totiž od těch klasických vizuálně i chuťově jen těžko rozlišíte.

Pokud jste milovníky jablek a podzimem inspirovaných chutí, vyzkoušejte jablečnou tartaletku Ollies. Její křupavost se příjemně spojí se svěžestí náplně z jablečného chutney. Chuťově ji pak doplňují karamel a vlašské ořechy, vršek zdobí sametový krém z vanilky a rostlinné šlehačky. Patříte-li mezi vyznavače výraznější čokoládové chuti, pak ochutnejte rybízovou tartaletku Ollies s pečeným mandlovým krémem. Je pokrytá pudinkovým krémem s vanilkou a na vrchu zdobená pyré z černého rybízu, sametovým čokoládovým krémem a úlomky čokolády.

Dýňový kečup

Dýní je na podzim zkrátka všude plno. Pokud je milujete stejně jako my, dopřejte si sezonní dýňovou specialitu! Ozvláštněte si Halloween dýňovým kečupem. Ať už ho použijete jako přísadu do vaření, nebo jako dip, zaručeně si pochutnáte. Kečup pro vás připravila přerovská značka Živina a je 100% přírodní. Škrob, barviva ani jiná chemie se kolem něj nemihly ani zdálky. Letos má tato sezonní specialita také speciální halloweenský kabátek.

Aróniová sada dobrot

Plody arónie neboli černého jeřábu mají ohromné zdravotní benefity a k tomu nezaměnitelnou sladko-trpkou chuť. Jsou velmi bohaté na vitamíny C, B, E a P i na organické kyseliny. Navíc jsou ideální na chladnější období díky své schopnosti podpořit imunitu a bojovat proti chřipce a nachlazení. Ovocňák si proto připravil dárek všech dárků – sadu plnou dobrůtek s arónií, které nejen zachutnají, ale i zaženou nemoci. Najdete v ní aróniovou šťávu s lehce trpkou ovocnou chutí, aróniový džem ideální pro zdravá rána a aróniový čaj, který vám pomůže zahnat zimní neduhy.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty