Novinky na trhu: minisušenky, proteinová pizza nebo lahodný čaj

Další várka novinek, která se vám bude koncem léta hodit? Ano, najdete tam tip nejen na školní svačinku, novinku na přípravu proteinové lahůdky nebo tip na čaj, který v aktuálním počasí rozhodně potěší.

Biopekárna Zemanka: Minisušenky v kelímcích

S novinkou vyrobenou z bio surovin a podle ověřené receptury přichází oblíbená Biopekárna Zemanka. Mini Bio kokosky s javorovým sirupem i Kakaové bio sušenky jsou prakticky zabalené do kelímku a výborně se tak hodí jako svačinka do školy i na výlety nebo jako malé sladká odměna. Rády si zaplavou v mléce, zaveslují v jogurtu nebo se stanou sladkou ozdobou snídaně.

Složení nových mini sušenek je navíc tak „vychytané“, že splňuje i takzvanou „pamlskovou vyhlášku“ a koupit je tak můžete nejen na e-shopu, ale i v automatech ve vybraných školních zařízeních. Jejich chuť tu ocení leckterý školák a jejich kvalitní složení zase nejeden rodič.

V mini Bio kokoskách s javorovým sirupem se jemná chuť i vůně kokosu báječně doplňuje s jedinečnou chutí javorového sirupu. Sušenky obsahují bio pšeničnou mouku, bio strouhaný kokos a slazeny jsou bio javorovým sirupem. Jsou veganské, bez vajec, bílého cukru i kypřicích látek.

Mini Kakaové bio sušenky v sobě ukrývají znamenitou kombinaci kvalitního kakaa a kokosu. I jejich základ tvoří bio pšeničná mouka doplněná o bio strouhaný kokos, bio kakaový prášek, bio vanilkové aroma a bio třtinový cukr. Sušenky jsou veganské, bez vajec, bílého cukru i kypřicích látek.

Chia Shake Proteinová pizza

Všechny milovníky Itálie a italské gastronomie, zejména pizzy, nadchne nejčerstvější novinka od českého výrobce Chia Shake, kterou je Chia Shake Proteinová pizza! Potěší nejen svojí lahodnou chutí a pravou vůní Itálie, ale i vyladěným složením, díky kterému si ji budou moci užívat všichni její milovníci, a to včetně těch, kteří hubnou, hlídající si linii nebo vyznávají zdravé stravování.

Pizza totiž obsahuje vysoký podíl bílkovin a široké spektrum vitamínů a minerálních látek, naopak v ní nenalezneme žádný přidaný cukr, laktózu ani lepek. Je tak čistě bezlepková, založena jen na kukuřičné mouce a bezlepkové ovesné mouce. Její receptura je vyladěna do posledního detailu, kdy může být skvělou součástí keto diet, nenaruší hubnutí ani dietní plány a naopak dlouhodobě zasytí a poskytne organismu vydatnou dávku živin. Ocení ji ale i sportovci nebo fyzicky aktivní lidé, pro které představuje skvělou porci proteinů, ať už v rámci snídaně, oběda, nebo svačinky. A samozřejmě, díky nulovému obsahu lepku je vhodná i pro celikaky nebo osoby se specifickým stravováním.

Balení Chia Shake Proteinové pizzy obsahuje dva sáčky sypké směsi – jeden, ze kterého vytvoříte základ pizzy, tedy těsto. A druhý, z něhož vznikne sugo neboli rajčatový základ, který je ještě navíc doplněn typickými italskými bylinkami vhodnými na pizzu jako je oregano, bazalka nebo tymián. Obě sypké směsi stačí smíchat s odpovídajícím množstvím vody a následně těsto umístit na pečicí papír a potřít rajčatovým základem. Připravenou pizzu ještě můžete doplnit dalšími oblíbenými ingrediencemi – dle vlastní chuti nebo stravovacích možností, jako je mozzarella, kvalitní šunka, kuřecí maso, tuňák, rajčata nebo čerstvá bazalka. Následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C.

Čaj TEEKANNE Ginger & Lemon

Záplava citronové chuti s pikantním dotekem zázvoru. To je svěží čaj Ginger & Lemon od TEEKANNE, ideální společník na chladnější rána i večerní relaxaci v teple domova. S končícím létem se navracejí nízké teploty a s nimi i chuť na hřejivý šálek čaje plný příjemné a výrazné chuti. Objevte lahodný TEEKANNE Ginger & Lemon a vychutnejte si jeho kořeněnou, a přesto osvěžující chuť.

Aromatický zážitek plný svěžesti přináší silná čtveřice přírodních složek, které spojuje citronový tón. V čaji tak pocítíte harmonické spojení citronu, citronové trávy, citronové verbeny a navíc i citronové kůry. Vše podtrhuje zázvor, zdroj výrazné štiplavé chuti, ale i vitamínů a minerálních látek. Vyberte si svůj nejoblíbenější čajový hrnek, zalijte sáček vroucí vodou a po 8 minutách louhování si vychutnejte svou příjemnou čajovou chvilku, třeba i oslazenou lžičkou medu.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty