Novinky na trhu: luxusní gin, hřejivé čaje nebo chutné pomazánky

Chcete si před svátky ještě doplnit zásoby do spíže a lednice? Pak můžete při nákupech zkusit i nějaké novinky, které možná ještě neznáte. Ať už je to alkohol, čaj na zahřátí nebo pomazánka, kterou jistě oceníte na silvestrovské oslavě.

Beefeater Crown Jewel

Beefeater, nejoceňovanější gin na světě, uvádí Beefeater Crown Jewel, který znovuobjevuje tradici a luxus a představuje to nejlepší v kategorii London Dry ginů značky. Moderně pojatý design inspirovaný britskými korunovačními klenoty ztělesňuje nadčasového ducha Londýna.

Beefeater Crown Jewel byl před více než deseti lety uveden pouze jako limitovaná edice a okamžitě se stal vysoce ceněným spiritem mezi barmany po celém světě. Nyní slaví svůj návrat. Vylepšená verze originální receptury Beefeater London Dry má zvýšený obsah alkoholu na 50 %, který dává více vyniknout citrusovým tónům grapefruitové kůry, která spolu s dalšími devíti bylinami obohatila původní recepturu. Beefeater Crown Jewel je dokonale vyvážený gin s čistou chutí a nezaměnitelnou hloubkou.

Pickwick Joy of Tea Spicy Chai

Vyzkoušejte novinku Pickwick Joy of Tea Spicy Chai – rooibos s hřejivou směsí skořice, kardamomu, anýzu a hřebíčku. Zázvor a dotek černého pepře dodají čaji příjemně pikantní nádech. Chutí a vůní evokuje lahodný indický nápoj masala. Rooibos vlastně není čaj. Neobsahuje žádný kofein, je bohatý na antioxidanty a může mít velmi dobrý vliv na lidské zdraví. Čajovec kapský (latinsky Aspalathus linearis) pochází z Cedrových hor v Jihoafrické republice. Unikátní metr a půl vysoké keře se sklízejí na podzim sestříhnutím celých větviček s jehlicovitými lístky. Ty jsou nasekány na menší kousky a na hromadách fermentovány 8–24 hodin. Díky oxidaci získá načervenalou barvu a skvělé chuťové vlastnosti.

Prémiová řada Pickwick Joy of Tea nabízí čaje plné hravých chutí a potěšení. Ginger Spices je delikátní směs koření a bylin s proužky zázvoru, která kombinuje svěží chuť citrónové verbeny a kořeněné chutě anýzu a fenyklu. Green Jasmin nabízí rafinovanou směs kvalitního zeleného čaje ovoněného květy jasmínu, jež je podtržena sladkým hruškovým podtónem. Berry Dreams – nasládlý rooibos s malinami, borůvkami, jahodami a s osvěžujícím nádechem citrónu zaručeně potěší všechny milovníky ovoce a povzbudí jejich smysly. 100% přírodní čaje, které nesou certifikaci Rainforest Alliance, nabízejí netradiční kombinace svěžího ovoce a chuťově výrazných bylinek v nálevových sáčcích.

Pomazánkové novinky od MASO Příbram

Patříte mezi milovníky různých masových pochoutek? Vyzkoušejte novinku od Uzenin Příbram, které si pod značkou MASO Příbram připravily pomazánku z vepřového masa s příchutí pečené cibulky. Za chuťově vyladěnou pomazánkou stojí maso té nejvyšší kvality, poctivé suroviny a v neposlední řadě také ten nejpřísnější dohled řeznických a uzenářských mistrů, kteří ji připravují rafinovanou francouzskou metodou sous-vide. Pomazánku z vepřového masa s pečenou cibulkou si zaručeně zamilujete!

Kromě pomazánky s příchutí pečené cibulky si lze pochutnat na pikantní variantě s feferonkami, pomazánce s česnekem či zvolit masovou klasiku bez příchutě.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty