Novinky na trhu: ledové čaje, bezlaktózová novinka nebo alternativa dubajské čokolády

Gastronomie se neustále mění a přináší samé novinky. Milovníci kvalitního osvěžení se mohou těšit na nové ledové čaje, zatímco ti, kteří se vyhýbají laktóze, ocení jednu speciální novinku. Na své si přijdou i čokoholici – na scénu přichází konkurence trendu z Dubaje. A pro všechny, kdo rádi vaří zdravě a rychle, jsou tu nové zeleninové směsi. Čtěte dál!

Britské ledové čaje Kaytea

Pokud hledáte alternativu k limonádám, energy drinkům nebo alkoholu, připište si na seznam degustaci ledových čajů a nápojů prémiové britské značky Kaytea, kterou má ve své kurátorské nabídce e-shop Pravé Bio. Dostanou vás hned prvním douškem.

Poznávacím znamením Kaytea je lahodná osvěžující chuť, maximalizace zdravotních benefitů a úcta vůči přírodě a všem jejím zdrojům. Kaytea inovuje tradici čajových rituálů neotřelými ingrediencemi a funkčními recepturami v souladu s nejnovějšími trendy zdravého životního stylu. Součástí rozmanité nabídky nápojů je i unikátní koncept hydro infuzí - čajů obohacených minerálními elektrolyty k celodenní podpoře hydratace a rovnováhy vnitřního prostředí organismu.

Ledové čaje Kaytea pochází z čerstvých čajových lístků nejvyšší kvality. Autentická metoda louhování za studena („cold brew“) zachovává v extraktu všechny prospěšné látky a chutě v plné delikátní síle a beze stopy hořkosti. Přirozené aroma čaje v zajímavých chuťových variacích s ovocnými a bylinnými přísadami potěší chuťové pohárky a osvěží. Ledové čaje Kaytea jsou nízkokalorické, některé jen lehounce doslazené nerafinovaným bio třtinovým cukrem. Obsah kofeinu závisí na druhu čaje, pohybuje se od nuly až po úroveň příjemné stimulace. V těle působí kofein vyváženě, nezpůsobuje extrémní výkyvy jeho hladin, proto se ledové čaje Kaytea dají popíjet celý den.

Specialitou značky Kaytea jsou funkční čaje obohacené o elektrolyty - minerály jako je hořčík, draslík, sodík nebo vápník. Čaje řady hydro infuze Kaytea jsou porcované v prostorných tříhranných sáčcích typu „tea temple“ z biologicky rozložitelných materiálů. Čajové lístky tak mají dostatek pohodlí se pořádně rozvinout a vylouhovat plnější chuť. Čaj s elektrolyty je možné si připravit jako nápoj studený i horký, podle momentální chuti. Hydro infuze Kaytea pomáhají udržet optimální vnitřní rovnováhu tekutin a energie, přímo podporují svaly a nervový systém, mají příznivý vliv na stabilizaci tlaku nebo pH krve.

Bezlaktózové Salko

Od roku 1964 je Salko nepostradatelnou součástí pečení a příprav. Zahuštěné slazené plnotučné mléko si díky unikátní technologii zpracování zachovává tu stejnou chuť, a i proto se stalo neodmyslitelnou součástí téměř každého pečení. Připravte si svůj výjimečný recept se Salkem a pozvěte do své kuchyně kus tradice i letos o Velikonocích! Tatra navíc přichází i s bezlaktózovou variantou, takže si ho konečně mohou vychutnat i ti, kteří mají intoleranci na laktózu.

Salko od Tatry je nepostradatelným pomocníkem při velikonočním pečení – dodá vašim dezertům tu správně bohatou a neodolatelnou chuť. Hodí se i do kávy, čaje nebo likérů. Ať už připravujete tradiční recepty nebo se rozhodnete experimentovat, Salko vám vždy přinese kousek velikonočního kouzla na stůl.

Menu Inspirace z Alberta

Objevte bohatství chutí díky široké škále čerstvé krájené zeleniny Menu Inspirace. Ať už hledáte křupavou přílohovou zeleninu, praktické salátové či zeleninové směsi, nová řada z Alberta vám dozajista usnadní vaření. Předpřipravené suroviny šetří čas a umožní vám připravit chutná a zdravá jídla bez námahy. S Albertem je vaření snadné, rychlé a plné inspirace!

Albert Batátové hranolky

Ochutnejte skvělou alternativu k tradičním hranolkům s Albert Batátovými hranolkami! Rychlá příprava, lahodná chuť a žádné smažení – stačí je upéct v troubě a získáte zdravější přílohu plnou chuti.

Albert Směs na Nasi Goreng

Vyzkoušejte směs na Nasi Goreng, která je ideální pro přípravu tohoto oblíbeného indonéského pokrmu. Zeleninový mix můžete využít také místo rýže jako přílohu, jemně nakrájená zeleninová směs mrkve, pórku, bílého zelí, cibule a papriky zaručí skvělou chuť.

Steiner & Kovarik a Pražská čokoláda

Výrobce luxusních produktů Steiner & Kovarik odmítl zařadit do své nabídky virální dubajskou čokoládu a místo toho připravil Pražskou čokoládu v podobě tří tyčinek s novými náplněmi a ingrediencemi. „Jde o náš první větší plněný produkt a nazvali jsme jej Pražská čokoláda. Stojíme si za ní, využili jsme naše nejlepší receptury a chuťově vše vyladili. Nechceme slepě přijímat nastavené trendy, rádi inovujeme,“ prohlásil Petr Kovařík, majitel čokoládovny z pražských Řep. Novinka je v prodeji od konce února 2025.

Pražská čokoláda v podobě tyčinek nabízí tři variace chutí. První je tradičně pistáciová, druhá obsahuje lískooříškový nugát s kusy piemontských ořechů uvnitř a třetí je s oříškovým nugátem a těstem kadayif. Vše je v mléčné čokoládě s vysokým obsahem kakaových bobů. „V současnosti je velká poptávka po speciálních plněných čokoládách. Proto jsme chtěli vytvořit něco v našich hodnotách. Věříme, že díky pečlivě vybraným ingrediencím a preciznímu technologickému zpracování bude Pražská čokoláda jedním z nejlepších plněných produktů na trhu,“ uvedl Petr Kovařík, jehož firma se zaměřuje na výrobu čokolády bean-to-bar (od bobu po tabulku).

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty