Novinky na trhu: jahodová čokoláda, ovocné bonbony nebo veganský burger

Další letní novinky do foroty! Ochutnejte typicky letní jahodovou čokoládu, ovocné želé nebo třeba veganský burger. Třeba se některá z těchto pochoutek stane vaší stálicí na nákupním seznamu.

Jahodový nanuk z čokoládovny? To umí jedině Ajala

V růžovém obalu, plný jahod a chutnající po smetaně, přitom plný čokolády. Zní to jako ten nejlepší nanuk, že? A přitom je v prodeji v čokoládovně! Cože? Tak totiž chutná nejnovější letní tabulka z brněnské čokoládové manufaktury Ajala.

Výběrovou čokoládu v Ajale chuťově zjemnili rozemletými kešu oříšky a kokosovým mlékem a dodali do ní obrovskou hromadu lyofilizovaných (mrazem sušených) jahod. A výsledkem je tabulka, která chutná jako letní zmrzlina. Ať už máte rádi spíš pohár se šlehačkou, nebo klasický poctivý nanuk, tak v téhle tabulce si přijdete na své. Je sladká i jemně kyselkavá, příjemně vás osvěží a její plná smetanová dochuť vám zůstane v ústech ještě dlouho poté, co se vám na jazyku rozpustí i poslední kousek.

Jako do všech svých čokolád, i tady Ajala použila jen a jen výběrové kakaové boby, tentokrát z Dominikánské republiky od společnosti Öko-Caribe, která sdružuje místní malé farmáře. Kromě jejich fenomenálních chuti si je můžete užít s vědomím, že jejich pěstitelům pomáháte konzumací své oblíbené lahůdky. Öko-Caribe totiž klade důraz na sociální a ekonomický rozvoj svých farmářů, podporuje jejich vzdělávání v oblasti udržitelného pěstování kakaa a snaží se zlepšit jejich životní podmínky.

Bonbony Mixies jen a jen z ovoce na Mixit!

V aktuální novince mixiťáci úplně vynechali zrní, oblíbené lyofilizované ovoce i oříšky. I tak ale zvládli vytvořit dobrotu, která hned od začátku strhla mixážní pulty Mixit. Nové Mixies jsou želé bonbony, které jsou z 99 % tvořené ovocem. Tenhle zdravý sourozenec gumových medvídků má intenzivní chuť i bez přidaných cukrů a umělých aromat.

Tohle ovoce převlečené za bonbon je bez lepku, bez přidaného cukru a (skoro) bez konkurence. Šťavnaté želé mňamky zaženou mlsnou a přitom si můžete říkat: „Vždyť je to jen ovoce!“ Mixies maliny, pomeranče a borůvky se vejdou do každého zavazadla a vydrží jakékoliv teploty a zacházení, takže je to ideální ovoce na letní dobrodružství i do školních aktovek. A nebudeme lhát, v kabelkách a pracovních taškách také dlouho nevydrží. Ony totiž Mixies jsou namixované tak, aby neodolali ani dospělí.

A jak je tedy možné, že v nich není cukr ani žádná doplňková sladidla? Mixit se totiž zeptal přesně obráceně: proč tam dávat cukr, když naše ovoce je tak sladké? A tak prostě použili slaďounké ovocné pyré s přírodním pektinem, který z bonbonů udělal doslova královské želé. A nebyl by to Mixit, kdyby se nevyřádil na vzhledu, takže sáček je plný zábavných tvarů, které ne náhodou připomínají Křupany, postavičky, které jsou součástí Mixit identity už nějaký ten pátek.

Rostlinná grilovačka od Semix Pluso

Grilovací sezona bez burgeru? To si neumíme představit. Překvapte však letos něčím novým a připravte rostlinnou alternativu masa vhodnou na gril. Vegan Burger PRO Planetu od českého výrobce Semix Pluso je z 55 % složen z hrachu, díky čemuž obsahuje vysoké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů, a to především skupiny B, které podporují naše mentální zdraví, imunitu, pevné nervy a zdravou pleť. Rostlinným burgerem odlehčíte svému zažívání a zároveň ulevíte planetě.

Ze směsi připravíte během chvilky až šest burgerů. Do směsi stačí přidat studenou vodu, rostlinný olej a směs je hotová. Můžete si ji však dle libosti dochutit, volte například česnek či chilli. Směs nakonec nechte odležet, aby se chutě příjemně spojily. Nakonec si připravte z těsta burgery, které z každé strany ogrilujte.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty