Novinky na trhu: ginový drink, vodka s etiketou od AI nebo limitovaná edice piva

Máme tu další nápojové novinky, které byste určitě měli vyzkoušet. Jde mimo jiné o limitky ze světa piva a tvrdého alkoholu. Doplňte své letní párty a pikniky pořádnými barovými zásobami, ať je z čeho vybírat.

Ginový drink Negroni v jedné lahvi

Už dávno neplatí, že jsou Češi národem pivařů. Nejenže si umíme vychutnat, ale dokonce vyrobit chutný alkohol. Gin sice pochází původně z Nizozemska, ale oblíbený ginový koktejl Negroni připravený v jedné láhvi přímo k podávání vznikl v Praze díky „zlatým českým ručičkám“. Představujeme vám premiéru speciálního koktejlu Negroni.

Díky první řemeslné pražské destilerii Garage22, která se zaměřuje na výrobu českých ginů světové kvality, se můžete nyní zařadit mezi prvotřídní barmany i vy, a to bez zdlouhavých studií chemických procesů. Dokonalou alchymii chutí vám totiž odborníci z Garage22 připravili na míru v jedné lahvi. Odpadá nákup několika druhů alkoholu, zaneřáděná kuchyň po míchání drinků a stres z výsledku.

„V Čechách jsou na trhu dostupné některé varianty ready made koktejlů, bohužel většinou se jedná o průmyslovou výrobu nevalné kvality. Hledali jsme koktejl, který je osvěžující, bude lidem chutnat a který dokážeme špičkově připravit. Negroni byla hned první volba. Zákazník si jej může sám a bez nějaké námahy doma, nebo na venkovní gril party hezky vychlazený rovnou vychutnat. Věříme, že naše NEGRONI se stane jak pro hostitele, tak i pro hosty vynikajícím a oblíbeným osvěžením vhodným na každou párty, oslavu nebo večírek. Pro jeho kvalitu a snadnost přípravy ho ocení také bistra, kavárny, hotely nebo jiné podniky," říká Martin Přibík z pražské distilerky Garage 22.

Hotový drink Negroni je prostě připravený k servírování. Stačí už jen sezvat přátele, postavit skleničky s ledem a plátkem pomeranče na stůl a párty může začít.

Vodka Amundsen s etiketou od umělé inteligence

Umělá inteligence (Artificial Intelligence, AI) se neustále posouvá kupředu. A má i smysl pro humor! Zajímá vás, jak to víme? AI totiž navrhla novou etiketu pro limitovanou letní edici křišťálově čisté vodky Amundsen. Společnost STOCK Plzeň-Božkov zadala umělé inteligenci pokyn, aby navrhla etiketu na motivy toho, jak Amundsen vodka tráví léto, jak vypadá skandinávské léto a jak by to mohlo vypadat, kdyby i amundsenští husky naslouchali svému 6. smyslu. A zde je výsledek – amundsenští husky vyměnili zápřah za pohodu a užívají si zaslouženého letního odpočinku. A ne ledajakým způsobem. Husky si totiž užívají letní pohodu v plné parádě – na pláži, se slunečními brýlemi a drinkem s vodkou Amundsen.

A protože Amundsenští husky si už dopřávají zaslouženého odpočinku a letních radovánek, užijte si léto naplno i vy. Vodka Amundsen v sobě ukrývá křišťálově čistou a šestkrát destilovanou tekutinu, která je přímo stvořená pro míchání odvážných a osvěžujících letních drinků. Co takhle namíchat svým přátelům jednoduchý drink Amundsen Skinny, který vás dostane svou svěží chutí s tóny čerstvé limetky?

Amundsen Skinny

Letní drink, který se hodí ke každé příležitosti. Takový je oblíbený Amundsen Skinny, který vás potěší nejen během grilování, ale i na festivalech, párty či při relaxování na pláži. A jak na něj? Stačí, když sklenici naplníte ledem, přilijete 4 cl šestkrát destilované vodky Amundsen, 15 cl sody, 2 cl limetkové šťávy a na závěr ozdobíte klínkem čerstvě ukrojené limetky. A letní pohoda může začít.

Pivovary Clock a Budvar a pivní limitka Summer Affair

Když si dva padnou do oka, může z toho vzniknout pěkně šťavnatá letní aférka. A to doslova. Letos se potkali dva sládci z národního pivovaru Budějovický Budvar a z řemeslného pivovaru Clock v Potštejně. Společně uvařili limitovanou edici letního piva, které se bude prodávat jen od června do srpna, a navázali tak na tradici každoročních speciálů, které Budvar vaří vždy s jiným minipivovarem. Pokud chcete novinku ochutnat, neváhejte – letní pivo s příznačným názvem Summer Affair je dostupné jen v jediné várce.

Summer Affair je lehké a šťavnaté letní pivo stylu Juicy Pale Ale. Voní po tropickém ovoci a má jemný chmelový nádech. Nižší obsah alkoholu (4,2 %) mu dodává na pitelnosti a svěžesti. Uvařili ho sládci Petr Košin z Budvaru a Jakub Sychra z Clocku – minipivovaru v Potštejně, který v této obci na Rychnovsku téměř po sto letech obnovil pivovarskou tradici. Jeho majitelé sami o sobě říkají, že vaří jen pivo, které jim samotným chutná a chtějí ho pít. Limitovanou edici pivního speciálu Summer Affair si můžete spolu s dalším nákupem zakoupit na Košíku.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty