Další várka novinek, která potěší hlavně milovníky voňavého koření. Máme tu totiž hned několik druhů s opravdu širokým využitím. Pak nechybí tip na svačinku a na závěr nevšední rostlinná večeře. Tak pojďme na to!
Novinky na trhu: dýňové koření, proteinové müsli nebo rostlinná pizza
Novinky na trhu: dýňové koření, proteinové müsli nebo rostlinná pizza Zdroj: archiv
Čas dýňového koření
Novinkou od Království chuti je prémiová směs Dýňové koření. Najde upotřebení pro přípravu tradičního podzimního dýňového koláče, mrkvového dortu či perníku, zpestří přípravu horké čokolády a samozřejmě je nezbytná pro přípravu dýňového sirupu a legendárního Pumpkin Spice Latte. Ve směsi Dýňového koření od Království chuti naleznete harmonickou kombinaci skořice, zázvoru, muškátového ořechu, nového koření či hřebíčku.
Křupavé proteinové müsli
Dopřejte si lahodnou sladkou pochoutku s dokonalou chutí a vůní podzimu, Proteinové müsli Jablko+Skořice od českého výrobce Chia Shake. Müsli v nás díky své příchuti evokuje pravou podzimní náladu, ale hlavně zasytí a u toho bude rozmazlovat vaše chuťové buňky. Křupavé proteinové müsli nadchne neodolatelnou podzimní kombinací sušeného jablka a jedinečným aroma ceylonské skořice, která je ještě doplněna vlašskými ořechy, mandlemi, kokosem a slunečnicovými semínky. V müsli nechybí třeba ani křupavé proteinové kuličky.
Novinky na trhu: dýňové koření, proteinové müsli nebo rostlinná pizza Zdroj: archiv
Pochoutka je ideální jako snídaně k nastartování nového dne, kdy nás díky horkému mléku prohřeje, a hodí se i pro čas redukčních diet, hubnutí a udržení štíhlé linie. Svou chutí nadchne sportovce, ale i milovníky sladkého stejně jako vyznavače zdravého životního stylu i osoby, které dietu nedrží. Vedle chuti vyniká především vysokou dávkou syrovátkového proteinu, je bezlepkové a nízkosacharidové, slazené jen stévií a založené pouze na přírodních surovinách.
Směsi exotického koření
Oblíbené kuře je klasikou a sázkou na jistotu v kuchyni mnoha zemí. Tradiční recept ale vypadá a chutná všude trochu jinak. U nás kuře pečené, dušené, s omáčkou nebo jako sendvič všichni známe. Jak ale toto v Česku nejběžněji konzumované maso připravit netradičně? Hlavní roli hraje samozřejmě koření.
Garam masala je jedním z nejtypičtějších koření Indie a podle ájurvédy zahřívá lidské tělo. Přidává se do zeleninových pokrmů a pro nás překvapivě i do čaje. Někdy bývá také nazýváno indickým kořením pěti vůní. V této speciální směsi najdete třeba římský kmín a koriandr.
Exotické koření v kuchyni jistě oceníte. Zdroj: archiv
Ras el hanout vyniká omamnou vůní a elegantní, ostrou a zároveň nasládlou chutí, která výborně ladí především k drůbežímu masu. Vnitřně zahřívá tělo, má detoxikační účinky, může podpořit zažívání, hubnutí a posílit imunitu. Směs pochází z Maroka a obsahuje spoustu koření, které se míchá podle rodinných tradic. Proto i směs od Kateřiny Winterové je malým kulinářským tajemstvím a chuťovým překvapením.
Rostlinné pizzy u vás doma
Pizza – mezinárodní kulinářská hvězda, co se kdysi prosadila v Neapoli. Najdete ji na talířích i v nejodlehlejších místech planety. Přednosti pizzy jsou leckdy nedoceněné, ačkoliv je to kompletní, vyvážený pokrm s rozmanitými ingrediencemi. Nyní si ji můžete dopřát i v odlehčené, stoprocentně rostlinné variantě a bez kompromisu na chuti. Malá změna v jídelníčku může být totiž přínosná nejen vám, ale i planetě.
Rostlinné pizzy, které můžete mít vždy doma. Zdroj: archiv
K příjemné podzimní večeři mějte v mrazáku připravené klasické pizzy, jako je Capricciosa a Mexicana od Naturli'. Obě jsou veganské a bohatý topping se postará o to, že chutnají jako vaše oblíbená pizza. Svůj podzimní jídelníček také můžete obměnit veganskými kuličkami, které doplníte například krémovou bramborovou kaší, nebo burgery z mletého od stejné značky. A pokud byste chtěli zůstat u italských pokrmů, tak kuličky i mleté můžete vyzkoušet s boloňskou omáčkou a těstovinami. Všechny výrobky Naturli' jsou 100% rostlinné a zároveň jsou bohatým zdrojem proteinu. I změna může chutnat!
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima
