Mixér: prémiová whiskey, Tour de Bar a Cocktail Class nebo ovocné likéry s mandlí

Tentokrát jsme Mixér zasvětili alkoholickým nápojům, a to především koktejlům, likérům a whiskey. Některé tyto tipy se jistě budou hodit při výběru posledních dárků pod vánoční stromeček. Tak čtěte dál a inspirujte se.

Jack Daniel’s Triple Mash a Bonded

Ochutnejte super prémiovou Jack Daniel’s Triple Mash, whiskey s unikátním chuťovým profilem i způsobem výroby v lahvi v inovativním designu. Po více jak čtvrt století přichází Jack Daniel’s s novinkou ve svém super prémiovém portfoliu. Triple Mash v sobě snoubí hned tři unikátní recepty, obsahuje 60 % Rye, 20 % Tennessee a 20 % American Malt. Unikátní je i proces její výroby. Musí totiž splňovat americký zákon z roku 1897 s názvem Bottled-in-Bond. Ten zaručuje, že whiskey pochází z jedné palírny a jedné destinační sezóny, zraje nejméně 4 roky v pečlivě vybraných dubových sudech a je lahvována o síle 50 %. Zrání pak probíhá ve federálních skladech pod přísným dohledem americké vlády.

Tento jedinečný proces a unikátní kombinace whiskey dodává Jack Daniel’s Triple Mash měděnou barvu, příjemný medový tón podkreslený chutí sladu a jemného dubu a vůni sušeného ovoce a dubu. Závěr pak zanechá dlouhotrvající chuť. Spolu s Triple Mash uvádí Jack Daniel’s v sérii Bottled-in-Bond, která je dostupná pouze na vybraných světových trzích, i druhý produkt Jack Daniel’s Bonded – vítěze whisky roku 2022. K sehnání jsou ve vybraných obchodech.

Tour de Bar by George Němec

Poznejte zákulisí pražské barové scény! Ochutnejte to nejlepší z nabídky kultovních koktejlových barů. Zažijte magickou atmosféru a staňte se odborníky na barovou etiketu. Po tomto zážitku se prostě budete v každém baru cítit jako doma!

  • 4 nejlepší pražské bary
  • celkem 8 degustačních drinků a skvělé tapas
  • zasvětí vás do tajů přípravy koktejlů
  • představí unikátní koncepty barů i jejich historii

Ani deštník, ani paraplíčko, zato spousta zábavy, skvělá atmosféra a ti největší profíci z oboru - věděli jste, že čeští barmani patří mezi světovou špičku? Tato akce Tour de Bar je za nás skvělým tipem na dárek, stejně jako Cocktail Class.

Cocktail Class

Staňte se mistrem v míchání ikonických koktejlů! Jediný večer změní váš pohled na obyčejný koktejl. Zasvětí vás do pravidel barové kultury i do koktejlové historie. Přijďte si pro nezapomenutelný zážitek, a staňte se hostiteli roku! S Georgem Němcem vám garantujeme zážitek 5v1: báječné koktejly, originální zábava, chutné jídlo, neuvěřitelný genius loci a nové vědomosti i dovednosti v malíku. Víc zjistíte na webových stránkách.

Ovocné likéry Ratafia Almond Spirit

Ratafia, přírodní ovocný likér s tisíciletou tradicí, je typický pro středomořské oblasti Španělska a Itálie a severovýchodní Francii. Nyní se díky malé rodinné firmě manželů Kleinerových z moravského Žešova u Prostějova dostávají ovocné likéry RATAFIA do prodeje i v ČR a SR v podobě originálních čistě přírodních ovocných likérů bez aromat a syntetických složek Ratafia Almond Spirit. V nabídce jsou tři ovocné likéry - Mandlička, Višnička a Jeřabinka. Všechny likéry jsou čistě přírodní, v ověřené biokvalitě a jako první a dosud jediné přírodní mandlové likéry na světě s certifikací košer. Výhradním distributorem likérů Ratafia Almond Spirit v České republice a na Slovensku je společnost Ultra Premium Brands.

Tvůrkyní receptur originálních přírodních ovocných mandlových likérů Ratafia Almond Spirit je Růženka Kleinerová, manželka uznávaného lihovarníka Jana Kleinera, který podle jejích receptů namíchal tři ovocné likéry, které zaujaly i porotu jedné z nejprestižnějších mezinárodních soutěží hodnotících alkoholické nápoje San Francisco World Spirits Competition, která dvěma z nich udělila nejvyšší možné ocenění v soutěži dvojitou zlatou medaili (Double Gold). K sehnání na e-shopu.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty