Mixér: nová pobočka zmrzlinárny a restaurace s grilovanými specialitami

Tentokrát se v Mixéru zaměříme na dvě nové otevíračky - zmrzlinové a grilovací! Otevírá totiž známé Crème de la Crème a sesterská pobočka vyhlášené Da Pietro, tentokrát s chutí grilu a ohně. Čtěte dál!

Crème de la Crème otevírá již šestou pobočku v Praze

Crème de la Crème s radostí oznamuje otevření své nové pobočky na Strossmayerově náměstí v Praze. Crème de la Crème je známá svými kvalitními řemeslnými zmrzlinami, inovacemi a širokou nabídkou italského gelata. S novou pobočkou na Strossmayerově náměstí v Praze pokračuje ve svém poslání poskytovat ty nejlepší zážitky ze řemeslné zmrzliny pro všechny zákazníky.

Nová pobočka na Letné nabízí širokou škálu chutí z celkové nabídky 30 druhů zmrzlin, které potěší každého milovníka zmrzliny. Zákazníci se mohou těšit na tradiční i inovativní příchutě, vyrobené s láskou a použitím pouze těch nejlepších surovin. Každá zmrzlina je připravena ručně a podle osvědčených receptur, což zaručuje její jedinečnou kvalitu a chuť.

„Mám radost, že můžeme otevřít naši novou pobočku zrovna  na  Letné a přinést tak naše jedinečné zmrzlinové zážitky ještě širšímu publiku. Věříme, že naši zákazníci ocení nejen řemeslnou kvalitu našeho gelata, ale i příjemné prostředí, které jsme pro ně vytvořili,“ říká Honza Hochsteiger, pan Zmrzlinka, a zakladatel Crème de la Crème v jednom.

V letních měsících si zákazníci mohou užít i limitované „alkoholické zmrzliny“ včetně osvěžující novinky Jägermeister Orange.

Da Pietro GRILL

Vydejte se do sesterské pobočky vyhlášené pizzerie, kde je oheň srdcem kulinářských zážitků. Plzeňský Da Pietro GRILL nabídne vyhlášený neapolský street food, gourmet burgery, steaky z vyzrálého hovězího a vepřového masa, italské salámy, které si sami vyrábí, či domácí kombuchu. V nabídce navíc najdete také sezónní příchutě.

Stejně jako v případě pizzerie Da Pietro, i zde hraje hlavní roli oheň. V tomto případě otevřený gril Mibrasa, který je poháněn směsí přírodního kokosového uhlí a bukového dřeva. Jeho důležitost ještě umocňuje netradiční stolové uspořádání, které umožní sledovat celý proces přípravy od začátku do konce: „Nevěděli jsme, jak naložit s malým prostorem, většinu totiž zabírala kuchyně. A tak nás napadl chef’s table koncept, který známe spíše ze zahraničí, kdy hosté sedí kolem baru a v přímém přenosu sledují, jak kuchaři připravují jejich objednávku,“ vysvětluje hosty oblíbený koncept Petr Soukal, majitel restaurace Da Pietro GRILL, a dodává: „Zároveň tím navazujeme na dávnou minulost, kdy byl oheň středem pro místa setkávání, zdrojem tepla, symbolem bezpečí a prostředkem pro úpravu potravy. A to je smysl našeho konceptu.“

Kvalita a čerstvost v hlavní roli

Klíčovou roli v přípravě pokrmů hrají kvalitní suroviny. Ty pocházejí od místních farmářů, pěstitelů a chovatelů, které kombinují s produkty dováženými z Itálie: „Našim hostům chceme nabídnout to nejlepší, a proto co lze, to odebíráme čerstvé a v bio kvalitě. Zároveň si sami vyrábíme například housky a majonézy,” říká Petr Soukal s tím, že si sami vyrábí také kombuchu. Vždy, když je možnost, zapojí do procesu přípravy gril: „Oheň využíváme i při přípravě dezertů nebo kečupu z grilovaných rajčat. Stále zkoušíme nové chutě, jezdíme za inspirací a vymýšlíme například sezónní příchutě,“ doplňuje Soukal.

Prvotřídní steaky

Maso patří k naprostému základu všech pokrmů, i proto je jeho výběru a péči věnována patřičná pozornost: „Odebíráme od A-maso, u nichž jsme si jistí, že pečlivě volí spolupráci s těmi českými farmáři, kteří hlídají stravu, kvalitu i porážku. Maso do burgerů meleme každý den čerstvé a připravujeme ho přímo na směsi kvalitního uhlí a bukového dřeva,“ říká ke kvalitě masa majitel restaurace a dodává, že každý steak, který se dostane na stůl, má dohledatelný původ: „Naše maso pochází pouze z českých farem a sami si ho i staříme. Steaky jsou vyzrálé suchou cestou minimálně po dobu 50 dní. Díky suchému zrání maso křehne a získává intenzivnější chuť,“ doplňuje Soukal.

Vlastní italské uzeniny

Kromě vyhlášených burgerů a steaků si návštěvníci plzeňské restaurace pochutnají i na tradičních italských uzeninách: „Společně s několika členy týmu jsme vyrazili na kurz do Kalábrie, kde jsme se učili dělat pravé italské salámy. Díky tomu můžeme hostům nabídnout vlastní uzeniny z českého masa na italský způsob, které si udíme ve vlastní udírně,” láká na nabídku restaurace majitel.

Ráj naturálních vín

Stejná pečlivost je věnována i výběru vín. „Našim hostům chceme nabídnout to nejlepší, a proto jsme se rozhodli být v Plzni první, kdo nabídne poctivá, naturální vína vyrobená s respektem k přírodě,“ uzavírá k nabídce Petr Soukal, jehož vinotéka poskytne vína italských vinařů, která si sami dováží. Na vinném lístku ale nechybí ani české nebo rakouské zastoupení.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty