Mixér: koktejl v lahvi, nový obchod, týden daiquiri, vinný bar nebo letní drinky

Léto je v plném proudu, a proto tu máme další várku tipů z Mixéru! Najdete v něm koktejly, nový obchod, kde si můžete nakoupit samé dobroty, tip na speciální týden plný ikonického drinku, zajímavý vinný bar nebo recept na drink s bublinkami. Čtěte dál!

Cocktail Boy – barman v lahvi až k vám domů

Chystáte s přáteli party či oslavu, hledáte originální dárek, nebo byste si jen rádi doma vychutnali koktejl jako od barmana, třeba při sledování Netflixu? Žádný problém! Cocktail Boy přináší prémiové koktejly „ready to serve“ přímo k vám domů!

Kdo za originálním nápadem Cocktail Boy stojí?

George Němec: světově uznávaný barman a cocktail guru, který o sobě s oblibou říká, že už více než 25 let krájí citrony po celém světě. V Austrálii byl barmanem roku a tvůrcem nejlepšího koktejlového menu roku, v New Orleans byl nominován na nejlepšího ambasadora na světě a v Praze provozuje jedinečné Tour de Bar, Cocktail Class a Distillery Tour. Je také spoluautorem knihy Gastrokroužek Lukáše Hejlíka.

Ondra a Martin: tvůrci první řemeslné destilerie v Praze, kde se vaří autentický London Dry Gin. Ondřej rád objevuje nové chutě a kombinace, a Martin se více stará o obchod a komunikaci se zákazníky. Jejich produkty jsou oceňované jak u nás, tak ve světě. Mezi jejich chloubu patří Rolls-Royce mezi destilačními přístroji Arnold Holstein.

Tahle parta kluků z pražské destilerie Garage 22, alias George, Ondra a Martin, připravila trio koktejlů z klasických receptur, dodala jim originální twist za použití vlastních alkoholických bází a dotvořila tak příběh, který si teď můžete vychutnat i vy. Až do dna!

Co je Cocktail Boy?

Originální, lokální, stylový a kvalitní koktejl, který je ihned po otevření lahve připravený k servírování. Jediné, co budete k dokonalosti zážitku potřebovat, jsou skleničky, led a citrus. Pak může večer s originálními a lahodnými koktejly začít! Ať už u vás doma, na zahradě, při pikniku v parku. Cocktail Boy je „ready to serve“, kdekoli a kdykoli si zamanete.

Bob Gimlet: Krátký a intenzivní koktejl postavený na ginu a kordialu z čerstvého bobkového listu. Bylinky a koření v něm obsažené doprovází citrusové tóny kordialu s aromatem tropických plodů. Lehkou zemitost mu pak dodává bobkový list. • Servírujte ho nejlépe vychlazený do nemražené skleničky na nožce. Můžete si ho však dát i na led, nebo podle chuti dolít tonikem či sodou. Jemný zástřik limetkové nebo pomerančové kúry podpoří celý zážitek! „Gimlety jsou moje nejoblíbenější skupina koktejlů. Fascinují mě svojí jednoduchostí, co do počtu surovin, ale velkou komplexností chutí zároveň.“ – George Bohemian

Martini: Zamilujete si jeho svěží chuť s dlouhotrvajícím a komplexním aroma. Je postavený na čisté vodce, kterou podporují bylinné tóny vermutu, ještě podpořeny suchým moravským vínem. To vše je vyváženo nasládlými tóny květu bezinky pro perfektní harmonii. • Servírujte ho do nemražené skleničky na nožce, se zástřikem citronové kúry, kuličkou hroznového vína nebo lístkem bazalky. Můžete si ho dát i na led nebo dolít tonikem či sodou. Pozor, nepřežeňte to! „Miluju, jak je lehké a svěží, ale ta komplexita chutí zůstává v ústech nekonečně dlouho.“ – George

Mandarin Negroni: Kdo by nemiloval jeden z nejpopulárnějších koktejlů na světě? Jeho hořkosladké robustní aroma plné bylinek a koření je tady zjemněné suchým vermutem a mandarinkovými esencemi. • Servírujte ho vychlazený na kostky ledu do nižší sklenice. „Není barmana, co by nemiloval Negroni. To naše jsem záměrně zjemnil a dodal tzv. twist mandarinky, který jsem v barech ještě nezaznamenal.“ – George

Dárkové trio: Pokud hledáte originální dárek nebo chcete udělat radost sami sobě, můžete si všechny koktejly – Bob Gimlet, Mandarin Negroni a Bohemian Martini pořídit v dárkové originální krabičce, která vznikla ve spolupráci s renomovaným studiem Činčera. „S touhle dárkovou jsme si opravdu vyhráli. Minimalistická a přesto plná skrytých detailů. Úžas v očích klientů při každém otevření je boží.“ – George

Na pražských Vinohradech otevřel BOOST STORE

Na pražských Vinohradech otevřel své dveře nový obchodní koncept s názvem BOOST STORE. Nejde o běžný obchod, ale o místo, kde se potkává zdravé jídlo, neotřelý design a svěží drinky, které vám dodají energii. BOOST propojuje to nejlepší pro milovníky zdravého životního stylu, kteří chtějí žít aktivně a vědomě. Zákazníci se mohou těšit na širokou nabídku produktů značky Vilgain, výběrovou kávu a proteinové shaky, maso z řeznictví Amaso, fermentované delikatesy, a to vše v interiéru, který podporuje živou a energickou atmosféru.

„Chtěli jsme vytvořit místo, kam se lidé budou rádi vracet a které je nabudí. BOOST je pro nás kombinací kvalitních potravin, ale i příjemného prostředí. Nejde nám o trendy, ale o kvalitu, která na Vinohradech chyběla,“ říká Jakub Vávra, zakladatel konceptu.

Při slavnostním otevření obchodu měli novináři možnost zažít BOOST jako první – ochutnali signature shaky, prošli si prostor s komentářem zakladatelů a odnesli si dárkový balíček s výběrem top produktů. Nechyběl ani DJ set, fotokoutek s koňským ohonem a celkově přátelská atmosféra, která reflektuje filozofii značky: žít naplno a s chutí.

BOOST najdete na adrese Italská 6, Praha 2. Otevřeno je každý všední den a sobotu od 8:00 do 20:00. Kromě nákupu si zde můžete dát kávu, shaky nebo jen načerpat novou energii na cestě městem.

‘¡SALUD!’ Daiquiri Week je tady

Rum Ron Santiago de Cuba přináší Daiquiri Week – týdenní oslavu jednoho z nejoblíbenějších a nejikoničtějších koktejlů světa! Od 14. do 20. července zaplní bary a restaurace po celém světě, včetně několika míst v České republice, osvěžující atmosféra a radost z dobrého pití.

Ron Santiago de Cuba™ Daiquiri Week je celosvětovou poctou klasickému karibskému koktejlu, který dokonale vystihuje léto a pocit osvěžení. Daiquiri je krásné ve své jednoduchosti – stačí poctivý rum Ron Santiago de Cuba, čerstvá limetka a cukr. Tento základ ale umožňuje nespočet kreativních variací, takže každý si může najít svou ideální verzi. Cílem tohoto týdne je představit rozmanitost a půvab Daiquiri široké veřejnosti a nabídnout milovníkům koktejlů nevšední chuťové zážitky.

Mezi podniky, které se v České republice zapojí do oslav, patří i místa, která by rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti. Výjimečný je například signature Daiquiri z dílny Pavla Sochora, barového manažera pražského ALMA Baru, které bude v Almě k ochutnání po celý týden.

Název koktejlu: Alma de Cuba

Název „Alma de Cuba“ v sobě nese dvojí význam – odkazuje na bar ALMA, kde nápoj vznikl, a zároveň v překladu ze španělštiny znamená „duše Kuby“. Cílem bylo vnést do koktejlu trochu „duše“ samotné Almy.

Co budete potřebovat:

  • 40 ml Ron Santiago de Cuba 11 Años
  • 15 ml aperitiv z rosé vína
  • 25 ml nálev z nakládaných ostružin a bobkového listu
  • 15 ml čerstvé limetové šťávy
  • 10 kapek tinktury z květů střemchy (ptačí třešně)
  • 2 kapky solného roztoku

Do Daiquiri Week se dále zapojí i pražské podniky Savage Bar, Manifesto, Terasa Smíchov a brněnský podnik Terraza & Vyhlídka na náměstí Svobody.

Lolita, vinný bar, který je synonymem toho nejlepšího ze Španělska

Skupina restaurací CRUZ se rozšiřuje o nový koncept: vinný bar Lolita, který se zaměřuje výhradně na španělská vína. Vinná karta je postavena na precizním výběru napříč španělskými regiony – s důrazem na Cavu, naturální vína a produkci malých vinařství. Nejde jen o známé oblasti jako Rioja – v Lolitě ochutnáte i vína z Galicie, Kastilie, Katalánska, Andaluzie nebo z nového hnutí Corpinnat, které usiluje o renesanci tradičních šumivých vín. V nabídce nechybí špičkové Cavy a vína Corpinnat, stejně jako elegantní růžová šumivá vína, osobitá bílá vína a pestrá škála červených vín. Zastoupena jsou i španělská fortifikovaná vína.

Každý den je v nabídce výběr vín po skleničce a hosté si mohou nechat otevřít i jakoukoliv láhev z vinné karty. V Lolitě platí, že víno je zážitek – a ten začíná i u skla. Vybraná exkluzivní vína se podávají ve sklenicích Izaak Reich, které jsou vyráběné v Česku, ručně foukané z českého křišťálu. Vizuální i chuťový požitek se tu setkávají v harmonii.

K vínům Lolita nabízí výběrové tapas, které si dováží přímo ze Španělska. Servírují se zde španělské mandle, olivy, sardinky, vařené krevety, křupavé sendviče a v neposlední řadě prémiové 100% ibérico šunky a uzeniny. Menu je jednoduché, ale pečlivě vybrané – ideální pro kombinaci s rozmanitou vinnou nabídkou.

Lolita je součástí skupiny CRUZ Juana Cruze, který v Praze buduje osobitou gastronomickou skupinu. CRUZ Group v současnosti zahrnuje argentinský steakhouse Gran Fierro s důrazem na udržitelnost a otevřený oheň, energický tapas bar plný španělských chutí Lola, letenské Cafe CRUZ s nabídkou domácích empanadas, vlastního pečiva, grilovaných kuřat a dalších jídel a nově také vinný bar Lolita, který elegantně doplňuje mozaiku jeho projektů.

Letní osvěžení s bublinkami Bohemia Sekt

Sluneční paprsky a vysoké teploty přímo vybízejí k osvěžení. S vychlazenými bublinkami navíc dodáte každému okamžiku jiskru. Proč se ale omezovat jen na samotný sekt? Spojte svěží chutě léta s bublinkami Bohemia Sekt a doplňte setkání s přáteli o stylové koktejly.

Melounové osvěžení

Bohemia Sekt díky své jemné perlivosti a vyvážené chuti skvěle funguje nejen jako základ lehkých letních drinků. Ze sektu totiž můžete připravit i osvěžující ovocný dezert a s tímto melounovým osvěžením rozhodně zazáříte.

Co budete potřebovat:

  • 500 g vodního melounu
  • 6 lžiček cukru
  • 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
  • 1 lahev sektu Bohemia Sekt demi sec

Najemno nastrouhanou kůru smíchejte s cukrem a směs v hrnci zalijte 120 ml teplé vody. Přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté nechte vychladnout. Meloun zbavte jadérek, dužinu nakrájejte na kousky a rozmixujte. Zchladlý sirup smíchejte s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložte do lednice. Poté směs dejte mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promíchávejte, aby se rozbila ledová krusta. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládejte do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do poloviny kopečku nalijte vychlazený Bohemia Sekt demi sec.

Bohemia Sekt ICE

Tato ikonická řada sektů podávaných na ledu se stala základem pro stylová letní setkání. Cinknutí kostek ledu o skleničku, zašumění vychlazeného Bohemia Sektu ICE a snítka máty – to je kouzlo geniálně jednoduchého letního osvěžení, ideálního na setkání přátel a žhavou letní party. Kromě klasických bílých a rebelských růžových bublinek je k dispozici i nealkoholická varianta Bohemia Sekt ICE 0% pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí pít alkohol.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty