Chtěli byste nějaké tipy na první májové dny? Máme pro vás další Mixér, který vám v tomto může poradit. Čeká vás tip na vyloženě májové speciality, jarní menu, ale také možnost ušetřit peníze a zároveň omezit plýtvání jídlem. Jdeme na to!

Mixér: májové speciality, hotely na aplikaci proti plýtvání jídlem nebo jarní menu Zdroj: Costa Coffee
Mixér: májové speciality, hotely na aplikaci proti plýtvání jídlem nebo jarní menu Zdroj: Costa Coffee
Chtěli byste nějaké tipy na první májové dny? Máme pro vás další Mixér, který vám v tomto může poradit. Čeká vás tip na vyloženě májové speciality, jarní menu, ale také možnost ušetřit peníze a zároveň omezit plýtvání jídlem. Jdeme na to!
Co mají společného máj, třešně a láska? Přece nové májové menu v kavárně Costa Coffee. Pokud ve svém okolí zrovna nenajdete rozkvetlou třešeň pro romantické vyznání, alespoň si můžete užít chuť čerstvých třešní v Třešňovém frappé. K tomu se skvěle hodí linecké srdíčko, které je ideální nejen k frappé, ale i k těm nejkrásnějším momentům, které máj nabízí. Májovou nabídku si můžete vychutnat do 11. května. Konec konců, láska přece prochází žaludkem.
Platforma Nesnězeno, která bojuje proti plýtvání jídlem, hlásí rozšíření o řetězce AVE Hotels, Occidental a hotel Holiday Inn Prague. Ty se zařadí mezi desítky dalších hotelů, které v aplikaci nabízejí přebytky hotelových snídaní a dalších chodů. Aktivně se tak zapojují do záchrany potravin, které by se jinak kvůli blížícímu se datu spotřeby nebo nadbytečnosti vyhodily. Nové hotely na platformě vítá v době začínající sezóny, kdy se ubytovací zařízení připravují na zvýšenou návštěvnost, která s sebou nese i více přebytků jídla.
„Hotely mají obrovský potenciál pro záchranu jídla. Každý den připravují bohaté snídaně, z kterých zůstávají velké přebytky. Díky Nesnězeno mohou přebytečné porce nabídnout i veřejnosti, čímž nejen sníží plýtvání, ale také přispějí k udržitelnějšímu přístupu k pohostinství. Uživatelé platformy Nesnězeno si zase pochutnají na výborných hotelových snídaních, ke kterým se třeba běžně nedostanou,“ říká Jakub Henni, zakladatel Nesnězeno. Veškeré balíčky, včetně těch hotelových, se v rámci platformy nabízí s minimálně 50% slevou.
Hotely na aplikaci Nesnězeno Zdroj: Nesnězeno & Munch
Nově přibyl na platformě Nesnězeno hotel Holiday Inn Prague na Vyšehradě. AVE Hotels zapojili hned tři pražské hotely – Mucha v Karlíně, Clementin na Starém Městě a Three Storks na Malé Straně. Novinkou na platformě jsou také hotely Occidental Praha, Occidental Praha Wilson a Occidental Praha Five. Ve všech hotelích si nově uživatelé Nesnězeno mohou vyzvedávat snídaňové balíčky.
„Spolupráce našeho hotelu s Nesnězeno představuje nejen ekonomický přínos, ale především významný společenský a environmentální krok správným směrem. Jako součást globální hotelové skupiny IHG Hotels & Resorts, která dlouhodobě klade důraz na udržitelnost a rozvoj programů typu Zero Waste, jsme se rozhodli aktivně zapojit do boje proti plýtvání potravinami,“ říká Kamil Zlomek, generální ředitel hotelu Holiday Inn Prague, a dodává, že každoročně je celosvětově znehodnoceno více než miliarda tun potravin a hotely spolu s gastronomickými provozy tvoří nedílnou součást tohoto problému. „Jsem proto přesvědčen, že máme nejen možnost, ale také morální povinnost být součástí řešení.“
Jaro je konečně tady a s ním i nové menu v restauraci Symbols, které reflektuje probouzející se přírodu a čistotu chutí. Koncept jarních meníček se inspiruje přes den street foodem, ale zachovává si vysokou kvalitu a pečlivě vybrané suroviny. Hosté se také mohou těšit na nově otevřenou zahrádku ve vnitrobloku. Restaurace Symbols, za kterou stojí zakladatelka Francesca Kolowrat a šéfkuchař Vašek Kršňák, propojuje nejen gastronomický zážitek a svět moderní kuchyně, ale nově nabízí svým hostům týdenní speciály a nové jarní menu.
Jaro v mlze: Sezónnost a první kvítky
„Příroda se pomalu probouzí a my s ní. První jarní suroviny, jako je medvědí česnek, mladé bylinky a květiny, se dostávají do našich pokrmů. Ale protože je jaro ještě v zárodku, v našich jídlech držíme trochu zimní kabátek a suroviny postupně přidáváme, tak jak nám napovídá příroda a jak se vyvíjí sezóna“, říká šéfkuchař Vašek Kršňák. Jarní menu není jedinou novinkou v restauraci Symbols, ale nově jsou zařazeny i týdenní speciály. Každý týden jsou představeny čtyři nové pokrmy (dvě menší a dvě větší jídla). „Těšit se můžete na originální kombinace, které spojují tradiční ingredience s moderními technikami“, dodává Vašek.
Restaurace Symbols a jejich jarní menu Zdroj: Restaurace Symbols
Nové příchutě a jiný přístup
Kuchyně restaurace Symbols se nechce omezovat jen na typické jarní suroviny jako jsou hrášek a cukety, ale raději jde do hloubky a postupně se propracovává k lehčím chutím. V menu tak najdete jehněčí s fazolovou kaší a kapary z medvědího česneku, ale třeba i zajímavou interpretaci fish and chips. Jeseter obalený v chlebovém crumble se smaženým kimchi spojuje klasiku s moderními a netradičními chutěmi. Dalším zajímavým prvkem v menu je smažené vejce, které dodá pokrmu nečekanou lahodnost. V jarním menu se setkáte ale i s mušlemi sv. Jakuba nebo kachním masem.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living