Martin Čumpelík

Martin studoval archeologii a filmovou režii. Naposledy se dal na školu barberingu.

Drží se hesla, že člověk je tolikrát člověkem, dle toho, co vše umí. Pracoval v různých profesích jako sportovec – box, dále ve fitness, jako vyhazovač, florista a podnikatel. Byl cirkusový artista, herec, model a režíroval. Nyní je přes den v kanceláři a v noci se věnuje umění. Je spíš cirkusový artista – vrhač nožů, akrobat a cirkusový silák.

Jeho manželka Olga je svatební organizátorka, floristka a blogerka. Pomáhá jí vytvářet dekorace a za ta léta se už naučil i vázat květiny. Oba jsou dost rozdílní lidé, ale právě proto jim vztah funguje. Společně jsou silný tým a umí své schopnosti navzájem využít. Před rokem se jim narodil vysněný syn Nikolaj Bivoj. Manželka pochází z Ukrajiny a utekla sem před válkou. Doma mluví rusky, francouzsky i ukrajinsky. Jeho dny jsou skoro všechny stejné – dopoledne pracuje a odpoledne trénuje a případně večer vystupuje. Volný čas věnuje svému synovi a manželce.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Jeho práce je jeho největším koníčkem. Každý den se snaží hodinu trénovat s noži a hodinu trénovat svaly na ohýbání železa, úniky ze svěracích kazajek anebo zvedání lidí. Začal i s polykáním mečů a od května se intenzivně zlepšuje ve stříhání pánských vlasů a vousů. Má mnoho aktivit a nikdy se nenudí.

Charakter:
Sám o sobě tvrdí, že je výbušný kliďas. Vydrží hodně, ale pokud pohár trpělivosti přeteče, tak je pak pořádný tanec. Snaží se zlepšovat sebezdokonalováním a meditací. Své emoce si rád užívá a nevadí mu plakat, řvát anebo se smát. Vždy dělá rád vše naplno.

Proč se přihlásil:
Jeho žena sledovala vždy reality show a nejvíc ty o vaření. Vždy říkala, že se sama jednou přihlásí. Nakonec bude účinkovat Martin, který sice neumí vařit, ale zato krásně umí mluvit. Zkušenosti s natáčením má z různých reklam, filmů a show Československo má talent.

Co od soutěže očekává:
Moc rád cestuje, protože rád poznává nové lidi a jídlo. Prostřeno je pro něj jako cesta kolem světa – pozná nové lidi a ochutná nová jídla. Strach má jen ze svého hostitelského dne.

Co by udělal s výhrou:
Pokud by vyhrál, tak by synovi vybavil dětský pokoj.

Vztah k vaření:
K vaření má kladný vztah, ale moc mu to nejde. Své ženě doma hodně pomáhá s krájením a přípravou a ona pak vše vaří. Svůj hostitelský den si Martin představuje jako malé cirkusové číslo s pokusem o vaření. Má dokonce jedno cirkusové číslo a jedno z jeho alterego se jmenuje Chef Lamegélaizo (po přečtení je to lamželezo).

Zajímavá historka z vaření:
Jednou dělal kuře na smetaně, ale neměl smetanu a dal tam tvaroh. Jeho žena si myslela, že je to sražené. Ale chuťově to bylo báječné a nutričně plnohodnotné. Jeho babička dělávala jedno rodinné jídlo bilise, ale nikomu moc nechutnalo. Pak zjistil, že ho žena umí vařit také, a tak ho připravili na rodinou sešlost. Povedlo se jim víc než babičce a rodina trochu změnila názor na toto neoblíbené jídlo.

Co nejraději vaří:
Nejčastěji si připravuje fitness jídla jako je protein, vejce, banán, oříšky, med a malý panák alkoholu – toto odkoukal od Arnolda.

Co jí:
Jí vše a rád ochutnává nové.

Co nejí, co by nikdy neochutnal:
Nejí gumové a tučné maso. Nikdy by nesnědl chrupavky, šlachy v mase.

Nejoblíbenější jídlo:
Mezi jeho oblíbená jídla patří koprovka.

Alergie:
Netrpí žádnou alergií.

Co u stolu nesnáší:
Nemá rád, když se mu jídlo plete do vousů. Má čtyři bratry – vlastně od nedávna jich má šest a je schopný u stolu snést vše.

Motto:
V životě se řídí mottem: „Škodu nezjistí, kdo si odjistí, ale nosit po kapsách odjištěné granáty je blbost.“

Jakou si pro hosty připravil zábavu:
Jako zábavu si pro své hosty připraví umělecké vystoupení.

Proč jsi vybral toto menu?
Tato jídla si vybral, protože různé světové kuchyně charakterizují jejich rodinu a život.

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty