Jana Doleželová ráda vaří "co dům dal"

Měření tlaku – Prostřeno! S29 (147)

Jana je PharmDr. (doktorka farmacie) – studium na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy zakončila rigorozní zkouškou. Deset let hrála na klavír v ZUŠ. Devět let provozovala vlastní lékárny v obchodních centrech na Praze 1.

Pracovala tři roky jako marketingový specialista v centrále lékáren. Je moderátorka a OSVČ. Je i členkou dozorčí rady Nemocnice Říčany. Šest let je také zastupitelkou města Říčany a od roku 2016 komunikuje v jedné firmě s investory ve věci eventů. Má dceru Veroniku (7 let) a partnera. Nabídku přijala po krátkém přemýšlení, kdy zvítězila touha načerpat inspiraci do vlastního vaření. Také se ráda stará o hosty ve svém domě. Netipuje se na vítěze, ale pokud by vyhrála, tak by část peněz věnovala na dobročinné účely a za část by si pořídila něco do kuchyně. Menu skládala také s ohledem na to, kdyby byl náhodou u stolu vegetarián, tak aby se najedl i on.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Baví jí hra na piano a čtení. Ráda sportuje – chodí běhat, věnuje se cyklistice, golfu, plavání a v zimě ji baví lyžování.

Charakter:  Sama o sobě tvrdí, že je nekonfliktní povaha a je melancholický snílek.

Proč se přihlásila: Nabídku přijala po krátkém přemýšlení, kdy zvítězila touha načerpat inspiraci do vlastního vaření. Také se ráda stará o hosty ve svém domě.

Co od soutěže očekává: Těší se na dobrou zábavu a dobrý kolektiv. Ráda si odnese i novou inspiraci do kuchyně.

Co by udělala s výhrou:  Netipuje se na vítěze. Ale pokud by vyhrála, tak by část peněz věnovala na dobročinné účely a za část by si pořídila něco do kuchyně.

Vztah k vaření: Vyrostla na Moravě, kde ji maminka k vaření vedla. Vařila od dětství dost, ale spíš to byla tradiční česká kuchyně. V současné době v kuchyni víc experimentuje, ale někdy vaří i tradiční jídla.

Zajímavá historka z vaření: Obvykle doma dělá několik věcí najednou – peče něco v troubě, hlídá dceru, uklízí a vyřizuje pracovní hovory. Občas se pak stane, že na pečení zapomene a vzpomene si ve chvíli, kdy se domovem line vůně lehké spáleniny.

Co nejraději vaří: Baví ji vařit intuitivně, bez koukání do receptů. Nejčastěji se ve vaření může vyřádit u polévek. Když doma dojde většina surovin, tak pak uvaří polévku „co dům dal“, a to je teprve výzva a kuchařské umění.

Co jí: Má ráda téměř vše. Vyznává pestrou stravu.

Co nejí, co by nikdy neochutnala: Nejí sádlo. Nikdy by nesnědla dršťkovou polévku.

Nejoblíbenější jídlo: Mezi její oblíbená jídla patří gazpacho, carpaccio a mořské plody.

Alergie: Žádné alergie na potraviny nemá.

Co u stolu nesnáší:  Při stolování jí vadí mlaskání a srkání.

Motto:   V životě se řídí mottem: „Zdravý člověk má tisíce přání, nemocný jen jedno.“ Toto motto jí dává životní nadhled neřešit v životě nesmysly, žít s pokorou a vděčností za zdraví sebe a svých nejbližších.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty